www.technologieenindustrie.com
Teledyne FLIR

Meer veiligheid voor voetgangers bij FIFA World Cup 2022 dankzij 700 FLIR verkeerssensoren

De aanwezigheid van grote aantallen voetgangers in een van de kleinste landen van Azië brengt verkeersproblemen met zich mee die de regering van Qatar voorafgaand aan dit zeer prestigieuze toernooi wilde aanpakken. Deze bekroonde all-in-one sensoren van Teledyne FLIR maken gebruik van wifi en thermische technologieën om het verkeer vlot te laten doorstromen en daarbij de veiligheid van voetgangers te verbeteren.

Meer veiligheid voor voetgangers bij FIFA World Cup 2022 dankzij 700 FLIR verkeerssensoren

De FLIR TrafiOne registreert voetgangersbewegingen op het trottoir en past op basis hiervan de timing van verkeerslichten automatisch aan. Het is mogelijk om voorrang te geven aan voetgangerssignalen boven het autoverkeer, zodat voetgangers veiliger en effectiever kunnen oversteken tijdens dit voetbalfestijn. Belangrijk hierbij is dat thermische camera's met videoanalyse voetgangers, fietsers en voertuigen detecteren en classificeren, zelfs bij volledige duisternis of onder slechte weersomstandigheden. Een ander voordeel is dat de COVID-vriendelijke contactloze sensoren fysieke drukknoppen overbodig maken.


Meer veiligheid voor voetgangers bij FIFA World Cup 2022 dankzij 700 FLIR verkeerssensoren

TrafiOne genereert ook hoge-resolutie data voor het bepalen van reistijden om verkeersstromen te verbeteren, stationair draaien van voertuigen te verminderen, filevorming te monitoren en de veiligheid van kwetsbare weggebruikers te verhogen. De door TrafiOne verzamelde data zijn toegankelijk voor verdere verwerking door FLIR ITS-IQ, een cloud-gebaseerde data-analyse oplossing.


Meer veiligheid voor voetgangers bij FIFA World Cup 2022 dankzij 700 FLIR verkeerssensoren

Teledyne FLIR is er trots op deel uit te maken van deze kritische missie om de veiligheid tijdens het grootste single-sport evenement ter wereld te bevorderen. De compacte en betaalbare TrafiOne is door de Qatarese autoriteiten al positief ontvangen dankzij voordelen als slimme technologie, programmeerbare detectiezones en contactloze sensoren. De ambitie is om deze dynamische verkeersregelingsoplossing over het hele land uit te rollen.


https://www.flir.co.uk/discover/public-safety/teledyne-flir-installs-award-winning-flir-trafione-traffic-sensors-to-improve-pedestrian-safety-during-fifa-world-cup-2022/

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers