www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Het eiland Guernsey gaat draadloos wat betreft het waterbeheer met ProSoft Technology RadioLinx

Het eiland Guernsey is een Britse kroonkolonie, gelegen in het Engels Kanaal, ongeveer 30 mijl van de noordkust van Frankrijk en 70 mijl van de zuidkust van Engeland. Guernsey Water heeft een communicatienetwerk uitgerold om 40 installaties te integreren in een enkel netwerk. Deze variëren van pompstations en waterzuiveringsinstallaties tot land en kantoorgebouwen. De ProSoft Technology-oplossing, gebaseerd op de IEEE 802.11n standaard, heeft bewezen een betrouwbare, eenvoudig te integreren en kosteneffectieve oplossing te zijn.

Het eiland Guernsey gaat draadloos wat betreft het waterbeheer met ProSoft Technology RadioLinx
Over het algemeen bieden draadloze netwerken vele voordelen voor een brede range toepassingen. In dit geval was het belangrijkste voordeel de koppeling van afgelegen locaties te vergemakkelijken. Dit is het soort uitdagende projecten waarmee Guernsey Water, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de levering van drinkwater van hoge kwaliteit aan Islanders (www.water.gg), wordt geconfronteerd. Daarnaast streeft Guernsey Water een hoog niveau van klantenservice na - een efficiënt communicatienetwerk is daarbij een belangrijke vereiste. Afgelegen locaties werden voorheen met de infrastructuur verbonden via het telefoonnet. Voor een nieuwe locatie was geen lijn beschikbaar. In plaats van het aanleggen van een nieuwe kabel, werd de radio als mogelijkheid onderzocht; twee RadioLinx radio's werden daartoe op deze pilot locatie geïnstalleerd voor tests en evaluatie door de Boulting Group. Een jaar later besloot Guernsey Water, op basis van de positieve feedback van engineering-, installatie- en uitvoeringsteams en vanwege de behoefte aan vernieuwing van zijn SCADA netwerk, om een breed netwerk uit te rollen waarmee het hele eiland bestreken kan worden.

De voordelen van draadloze werden kort daarna duidelijk, aangezien het installeren van een paar radio's veel sneller gaat dan een nieuwe telefoonlijn, waarvoor extra engineering vereist is, zoals het graven van gleuven, enz. Dit is zeer belangrijk voor een toepassing op een dergelijke locatie (een eiland), waar zelfredzaamheid essentieel is om te overleven en hoge kosten voorkomt!

Bovendien zijn de draadloze verbindingen zeer betrouwbaar gebleken en zijn er geen communicatiestoringen opgetreden en is er sprake van hogere bandbreedte, ondanks de weersomstandigheden op het eiland. De technologie heeft efficiëntere afstandsbediening op de afgelegen locatie mogelijk gemaakt. De oplossing van ProSoft Technology toont tevens een lijst voordelen in termen van winstgevendheid: de kosten van een paar radio's vallen binnen de huurprijs voor 1 jaar van een vaste telefoonlijn - en zowel de hogere kwaliteit als de hogere snelheid van het communicatienetwerk zorgen voor een betere kwaliteit van de serviceverlening aan de gebruiker.

De beste optie voor hoge capaciteit draadloze netwerken
Dit alles was mogelijk dankzij de RadioLinx 802.11n industriële radio’s van ProSoft Technology. Deze high-tech producten bieden prestaties van wereldklasse voor hoge capaciteit netwerken, inclusief op storingsgevoelige locaties - doorgaans indoor toepassingen - aangezien ze kunnen werken met MIMO (Multiple Input, Multiple Output) technologie antennes. De coëxistentie van meerdere netwerken wordt gewaarborgd door middel van een combinatie van 2,4 + 5 GHz banden die 3 + 19 niet-overlappende kanalen bieden. Ze beschikken ook over een zeer hoge signaalgevoeligheid en -bereik en worden geleverd als een single-radio of dual-radio Industrial Hotspot, of als single-radio Industrial Client.

Met name in het Guernsey project zijn 19 Industrial Hotspots geïnstalleerd; 2 units voor het pilot project, plus 17 units (voor het mixen van single- en dual-radio's) voor de tweede fase. Enkele belangrijke industriële kenmerken van deze producten zijn de certificeringen voor gevaarlijke locaties (UL1604 Klasse I Div 2, ATEX Zone 2 Cat 3), hun uitgebreide werktemperatuurbereik, hoge trilling- en schokbestendigheid, DIN-rail montage, PoE (Power over Ethernet) en de simultane bridge/repeater/Industrial hotspot modus. Alle technologische producten van ProSoft worden geleverd met een garantie van drie jaar en onbeperkte technische ondersteuning voor de levensduur van het product.

De RadioLinx industriële radio's zijn eenvoudig te configureren en te controleren met het RadioLinx Wireless N Discovery Tool. Deze software biedt de mogelijkheid om de netwerktopologie te bekijken, om IP-adressen toe te wijzen aan radio's voor configuratie, alsmede voor het bewaken van de netwerkdiagnostiek, het bijwerken van radio firmware en het detecteren van andere 802.11 radio's op het netwerk. Automatische of handmatige netwerkconfiguratie kan door de gebruiker gekozen worden (het kan worden geprioriteerd of gefixeerd) met zelfherstellende functionaliteit en master redundantie voor betrouwbare grote netwerken.

De Boulting Group werd als system integrator bij dit project betrokken. Ze staan bekend om de levering van geavanceerde technische oplossingen in mechanische en elektrische systemen en van diensten in een brede range van industrieën over de hele wereld, vanaf een enkel aspect van een project tot een volledige turn-key oplossing.

“De technologie was nieuwe voor zowel de Boulting Group als voor Guernsey Water,” herinnert zich Jonathan Green, Automation Manager bij Boulting Integrated Systems, “Maar de installatie was een succes. Niet alleen was het mogelijk om in een korte tijd een verbinding te maken, maar deze verbinding is betrouwbaarder en presteert beter dan voorgaande communicatieoplossingen.”

“De implementatie van het pilot project ging erg vlot,” voegt Dave Amps toe, Automation Sales Manager bij Routeco, distributeur van zowel ProSoft Technology als Rockwell Automation in het Verenigd Koninkrijk.
“Ondersteund door ProSoft Technology experts, kreeg Boulting de nodige ondersteuning bij zowel het onderzoek, als de validatie in het veld en de werking. Bij Routeco wisten we dat we konden vertrouwen op de hoge kwaliteit van de producten en op de steun van ProSoft Technology, een bedrijf waarmee we meer dan 20 jaar hebben samengewerkt.”

Over Guernsey Water
Guernsey Water is erop gericht om aan onze klanten diensten te leveren op het gebied van water, die zich toespitsen op kwaliteit, betrouwbaarheid, consistentie, value for money en duurzaamheid. www.water.gg

Over Boulting
De Boulting Group is een toonaangevende groep op het gebied van engineering oplossingen die diensten levert op het gebied van ontwerp, project management, facility management, installatie en onderhoud aan een aantal van 's werelds grootste bedrijven.
Project management, ontwerp, prefabricage en offsite vervaardiging, toelevering, installatie, testen, inbedrijfstelling en onderhoud van mechanische, elektrische, besturing- en instrumentatiesystemen: de groep levert geavanceerde engineering oplossingen voor mechanische en elektrische systemen en diensten in een brede range industrieën over de hele wereld, vanaf een enkel aspect van een project tot een volledige turn-key oplossing. www.boulting.co.uk/groep

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers