www.technologieenindustrie.com
CIAT

CIAT installeert de complete luchtbehandelinginstallatie in het nieuwe nationale bibliotheekgebouw van Oezbekistan

Het contract, waar een bedrag mee gemoeid is van meer dan € 1,5 miljoen, is een enorme opsteker aangezien het gaat om het grootste gebouw dat in Centraal-Azië in 2011 is gebouwd. De complete installatie, van de koelers tot de comfort units, inclusief de technische ondersteuning, werd door CIAT geleverd.

CIAT installeert de complete luchtbehandelinginstallatie in het nieuwe nationale bibliotheekgebouw van Oezbekistan
De Oezbekistaanse nationale bibliotheek is de grootste bibliotheek in het land. Het telt meer dan 3,5 miljoen gedrukte werken, met inbegrip van 200.000 kopieën van documenten die dateren uit de vijftiende tot de negentiende eeuw. 500.000 mensen maken jaarlijks gebruik van de bibliotheek. Officieel geopend in 2011, werd de bibliotheek uitgebreid met een nieuw gebouw met een oppervlakte van 38.000 vierkante meter, bestaande uit leeszalen, opslagruimten, een conferentiecentrum met plaats voor 960 personen, en een boekenmuseum. De boekenopslagruimten worden op een constante temperatuur van 18°C gehouden.

Er waren slechts 6 maanden nodig om het ontwerp voor het nieuwe gebouw af te ronden, alle apparatuur voor de afbouw (airconditioning, liften, beglazing, enz.) te bestellen en te installeren.

De CIAT groep installeerde de complete luchtbehandelinginstallatie en voorzag het gebouw van 18 Airtech luchtbehandeling units, 28 EXPAIR precisie airco modules, 50 Magma ventilatie en luchtafzuiging units, 205 Major Line comfort units, 4 Powerciat LXH koud water productie units (cooling-only versie met HPS (High Power System) hydraulisch systeem), 3 ITEX hermetisch afgedichte platenwarmtewisselaars en 2 sanitaire warmwater tanks. Een van de grootste problemen was de levering van koelmachines die kunnen worden geïnstalleerd op het dak en ter plekke gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers