www.technologieenindustrie.com
Keyence International

GL-R.


Deze nieuwe serie is speciaal ontworpen om problemen aan te pakken die gebruikers hebben met veiligheidslichtschermen. Een uniek en krachtig ontwerp, gecombineerd met snelle en eenvoudige installatie, terwijl het hoogste beveiligingsniveau wordt gerealiseerd.

GL-R.
De GL-R serie is de meest robuuste serie veiligheidslichtschermen die op de markt is, dankzij een metalen behuizing die driemaal dikker is dan bij conventionele veiligheidslichtschermen (32x38 mm).

Een andere unieke functie is de dikke en robuuste metalen ingebouwde lensbescherming (5 mm uitsparing). Daarmee wordt de kans op directe beschadiging van dit gevoelige onderdeel aanzienlijk verminderd. Daarnaast voldoet de behuizing van de GL-R serie aan IP65/67. Het systeem biedt de gebruiker aanzienlijke voordelen: stilstand risico's worden gereduceerd, dure extra bescherming is niet nodig en torsie- en uitlijnproblemen worden vermeden, dankzij het robuuste ontwerp.

Deze lichtschermen zijn veel eenvoudiger te installeren
.
Met het eenregelige systeem hoeven zender en ontvanger niet op het bedieningspaneel te worden aangesloten aangezien de zender via de ontvanger wordt gevoed. Verder kunnen, middels optische synchronisatie, zender en ontvanger afzonderlijk worden bekabeld. Het aantal kabels is teruggebracht van 18 naar 5, dankzij een M12 connector, waarmee de installatietijd en de risico's van verkeerde bekabeling worden gereduceerd.

Ook de montage is vereenvoudigd: de beugels van de GL-R serie worden voorgemonteerd geleverd, zodat installatie net zo eenvoudig is als het monteren ervan in de montagerails en het aansluiten ervan met de machine. Deze montagebeugels zijn zodanig ontworpen dat ze direct koppelen met standaard geëxtrudeerd aluminium, zodat rechte of L-vormige montage mogelijk is, of montage onder een verstelbaar hoek. Het detectiebereik is vergroot tot 15 m. Bovendien vereist de serie GL-R lichtschermen geen extra bescherming, waardoor in de industrie dit systeem het eenvoudigst kan worden geïnstalleerd.

De GL-R-serie voldoet aan ISO 13849-1, niveau PLe, het hoogste niveau, met een ‘mean time to dangerous failure per hour’ van 10-8 tot < 10-7. Bovendien zijn deze lichtschermen genormeerd volgens Type 4 en SIL3.

Deze serie biedt, net als de overige Keyence veiligheidslichtschermen, ‘no dead zone’ detectie; de eerste lichtbundel wordt geëmitteerd op 10 mm vanaf elk uiteinde van het scherm. Extra bescherming om intrusie in de dead zone te voorkomen is dus overbodig.

Veel lichtschermen bieden deze belangrijke veiligheidsvoorziening nog niet. In vergelijking met de modellen met randdetectie, lost de GL-R-serie dit veel voorkomende probleem zo dus op.

Tenslotte, met de 7 segmenten worden weergavefouten sneller en veilig geïdentificeerd.
De laatste innovatie: de GL-R serie kan worden bewaakt met een PC. De status van I/O-signalen inclusief de OSSD uitgangen, override inputs en foutcondities kan worden gecontroleerd, evenals de lichtintensiteit. Tijdens bedrijf helpt deze monitoring om de oorzaken van een abnormale werking eenvoudig te identificeren. Alle foutcodes en de volgorde van optreden ervan worden tijdens gebruik opgeslagen als fouthistorie bestanden. Dit leidt tot het eenvoudiger oplossen van problemen en analyse.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers