www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

BMF 243 – minischakelaar met geïntegreerde fitting

De binair geschakelde, magneetveldgevoelige, elektronische cilinderschakelaars van de BMF-reeks van Balluff imponeren door hun nauwkeurige, trilvrije schakelreactie, hun eenvoudige bediening en hun universeel gebruik. Met de BMF 243 heeft de specialist in sensors de laatste hand gelegd aan zijn productlijn van magneetveldvoelers voor ruimtekritische toepassingen.

BMF 243 – minischakelaar met geïntegreerde fitting
BMF243_Lineal.jpg (Lengtemaat)

De nieuwe BMF 243 compactsensor onderscheidt zich door hoge prestatiereserves voor cilinders met zowel zwakke als sterke magneten en weet te overtuigen door zijn grote herhalingsnauwkeurigheid en zijn kleine hysteresis. De compacte afmetingen (3,8 x 24 mm 3,0) maken van deze sensor de ideale partner voor kleine grijpers en cilinders met C-groeven. En dankzij de geïntegreerde fitting is er geen nood aan extra montagebeugels: doordat de sensor probleemloos van bovenaan in de groef kan worden neergelaten, is het mogelijk deze overal te monteren, ook daar waar het inzetpunt voor de groef geblokkeerd is of bijvoorbeeld bedekt is met soldeerspatten en vuil. De sensor past volledig in de cilindergroef; er zijn nergens uitstekende delen. Om het schakelpunt met een schroevendraaier af te stellen volstaan een paar seconden. De BMF 243 is voorzien van een kabelklem die borg staat voor een optimale trekontlasting en een veilige kabelroutering.

De miniatuursensors van de BMF-reeks van Balluff maken het de ontwerpers mogelijk om in de pneumatiek uitermate dynamische applicatieconcepten te implementeren, die enkel kunnen worden gerealiseerd met lichtgewichtcomponenten die bovendien een beperkte inbouwruimte vergen. Ideaal is de combinatie van de BMF 243 compactsensor met twee andere miniatuursensors van Balluff: de BMF 103 en de BMF 303. Nu heeft de gebruiker de keuze uit twee montage-mogelijkheden: met de geïntegreerde fitting of via een hoeksteun voor C-groeven.

De BMF-sensors tasten specifieke posities af, bijvoorbeeld de eindposities van pneumatische cilinders, zonder slijtageverlies en heel nauwkeurig. Ze detecteren de permanente magneet op de zuigerstang doorheen de niet-magnetische cilinderwand. Zodra de zuiger nadert, schakelt het uitgangssignaal om naar de andere toestand.
BMF 243 – minischakelaar met geïntegreerde fitting

Pneumatikzylinder.jpg (Pneumatische cilinder): toepassingsvoorbeeld

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers