www.technologieenindustrie.com
CIAT

CIATCooler: een nieuwe reeks CIAT lucht/water waterkoelers voor installatie binnen

CIATCooler, de nieuwe reeks van lucht/water omkeerbare waterkoelers voor installatie binnen, is leverbaar in tien modellen, met netto koelcapaciteiten van 18 tot 75 kW en netto verwarmingscapaciteiten van 22 tot 85 kW. Leverbaar in standaard of HEE (High Energy Efficiency) uitvoeringen, is de reeks geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. CIATCooler is gecertificeerd door Eurovent en voorzien van de allernieuwste technologieën, waarmee het bovenaan staat op de energieklasse lijst met een EER van maximaal 2,8 in klasse A. In de verwarmingsmodus is 80% van de modellen van klasse A.

CIATCooler: een nieuwe reeks CIAT lucht/water waterkoelers voor installatie binnen
Het ontwerp van de CIATCooler is hetzelfde voor alle modellen, hetgeen installatie vergemakkelijkt. Elk model is leverbaar in vier uitvoeringen, waarmee wordt ingespeeld op de behoeften van uiteenlopende toepassingsgebieden (kantoren, ziekenhuizen, hotels, detailhandel en overheid): de LP serie levert alleen koeling, de LPC serie combineert koeling met een hydromodule, met of zonder buffertank; de ILP serie is omkeerbaar en de ILPC versie is omkeerbaar met een hydromodule, met of zonder buffertank. Voor specifieke eisen kunnen twee CIATCoolers parallel worden geïnstalleerd, die samen zorgen voor een capaciteit van maximaal 170 kW in de Master/Slave mode.

Naast het verminderen van operationele kosten, is veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de energie-efficiency van de CIATCooler. Het koelsysteem maakt gebruik van het milieuvriendelijke koelmiddel R410A, dat zorgt voor hoge prestaties. Een nieuwe hardgesoldeerde platenwarmtewisselaar zorgt ervoor dat er minder koelmiddel nodig is, terwijl bovendien de nieuwste generatie schroefcompressoren is ingebouwd. De energie-efficiency is verbeterd dankzij het toepassen van centrifugaalventilatoren, die over de hele serie statische drukwaarden van 7 tot 35 mmWk mogelijk maken, ongeacht de richting van de luchtstroom, alsmede door een hoog rendement IE2 elektromotor overeenkomstig de norm IEC 60034 -30. Het resultaat is een toename in prestaties van 13% tot 19% vergeleken met vorige series.

De HEE uitvoering, die is voorzien van een plug fan aangedreven door een variabele snelheid motor, levert zelfs nog hogere prestaties, waarbij voor alle modellen energieklasse A wordt bereikt.

Regelsysteem Connect2
Het Connect2 regelsysteem dat leverbaar is voor de hele CIATCooler serie, is meertalig, ergonomisch en communicatief en bezit vele autoadaptieve functies. De kleinere modellen in het programma zijn standaard uitgerust met de µchiller2 regel unit en het µC² display.

Eenvoudige installatie en onderhoud
Installatiekosten zijn in de totale investering van een installatie verre van verwaarloosbaar. De CIATCooler is ontworpen om eenvoudig te kunnen installeren: de ingang/uitgang aansluitingen bevinden zich op de bovenkant van het apparaat, zodat installatie, afgestemd op beperkte vloeroppervlakte mogelijk is en de toevoer- en afvoerkanalen zowel aan de achterkant kunnen worden geconfigureerd, als in de hoogte. Met een beschikbare druk van 7-35 mmWk kan de selectie van de V-snaren van de motor beter worden geoptimaliseerd. Tenslotte kan de CIATCooler serie, met een breedte van 860 mm, gemakkelijk worden door deuropeningen worden gemanoeuvreerd, waardoor hij bijzonder geschikt is voor renovatieprojecten.

Een brede reeks opties is beschikbaar om te voldoen aan de behoeften van klanten en die aan te passen aan de installatie-eisen, of het nu gaat om het vereenvoudigen en het veiliger maken van de installatie, over het terugwinnen van energie, het oplossen van specifieke klimaatbeperkingen, of over het verbeteren van comfort.

CIATCooler: een nieuwe reeks CIAT lucht/water waterkoelers voor installatie binnen

Micro Chiller2 regeleenheid DIN HR. 

CIATCooler: een nieuwe reeks CIAT lucht/water waterkoelers voor installatie binnen

Connect2 regeleenheid HR.
 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers