www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Mobiele internetconnectiviteit voor remote bedrijfsmiddelen met de robuuste Anybus Wireless Bolt IoT

HMS Networks kondigt de release aan van Anybus® Wireless Bolt IoT, waarmee op afstand betrouwbare mobiele internetconnectiviteit mogelijk wordt voor bedrijfsmiddelen met behulp van de nieuwe LTE-gebaseerde netwerken NB-IoT en CAT-M1.

Mobiele internetconnectiviteit voor remote bedrijfsmiddelen met de robuuste Anybus Wireless Bolt IoT

Bedrijven zoeken in toenemende mate naar mogelijkheden om via internet met machines of besturingskasten verbinding te maken voor bewaking en controle op afstand. Vaak ontbreekt echter een lokale infrastructuur om deze bedrijfsmiddelen op een traditionele manier met het internet te verbinden. Anybus Wireless Bolt IoT van HMS Networks biedt in dergelijke situaties betrouwbare mobiele internetconnectiviteit via NB-IoT en CAT-M1 voor bedrijfsmiddelen die anders moeilijk kunnen worden bereikt en verbonden.


Mobiele connectiviteit met Wireless Bolt IoT geplaatst op machine of besturingskast

Wireless Bolt IoT bevat alle benodigde elementen om stationaire of mobiele bedrijfsmiddelen online te krijgen via een mobiele verbinding. Als compleet pakket in het unieke Bolt format voor on-asset M50 gatmontage, is hij voorzien van een robuuste IP66/IP67 behuizing met UL NEMA 4X certificaat voor buitenmontage, een geïntegreerde antenne met modem, een microcontroller en een firewall.


Eenvoudige en transparante communicatie via Ethernet naar apparaat

Een ingebouwde ethernetpoort wordt gebruikt om verbinding te maken met een bijbehorende ethernetpoort op het apparaat. De configuratie gebeurt via een ingebouwde webserver of door het versturen van REST commando's via de ethernetpoort. Hierna verstuurt de Wireless Bolt IoT de data transparant van de machine of besturingskast naar de mobiele internetverbinding met behulp van op TCP/UDP gebaseerde protocollen. Power over Ethernet (PoE) wordt ondersteund, maar de energievoorziening kan ook via aparte terminals plaatsvinden.


NB-IoT en CAT-M1 met 2G terugval voor wereldwijde inzetbaarheid

Op de mobiele verbinding communiceert Wireless Bolt IoT met behulp van de nieuwste LTE standaarden NB-IoT en CAT-M1 met 2G (GPRS/EDGE) terugvalmogelijkheid, waardoor betrouwbare inzet bijna overal ter wereld mogelijk is. Bij deze nieuwe LTE standaarden gaat het om zogenaamde LP-WAN technologieën (Low Power Wide Area Network) die geschikt zijn voor nieuwe IoT-gebruikscases die doorgaans een laag energieverbruik, een lage bandbreedte (25-300 Kbit/s), een goede geografische dekking en lage aansluitkosten per bedrijfsmiddel vereisen. Via een onboard SIM kaartingang kan verbinding worden gemaakt met elk operatornetwerk wereldwijd. Private bedrijfsnetwerken van bedrijfsmiddelen worden ook ondersteund met behulp van mobiele private APN netwerken.


Energiebesparende oplossing voor batterij aangedreven apparatuur

Wireless Bolt IoT is met name geschikt voor batterij aangedreven bedrijfsmiddelen die niet met het elektriciteitsnet zijn verbonden, zoals elektronische verkeersborden, verkeersmeetstations en meetstations voor waterstanden. Door gebruik te maken van de ‘Low Power mode’, schakelt de Wireless Bolt IoT over op een laag energieverbruik als er geen data worden verstuurd, wat betekent dat de grootte van de accu/voeding tot een minimum kan worden beperkt.

Meer informatie vindt u op www.anybus.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers