www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Ixxat CANnector - Het Zwitsers zakmes voor CAN

HMS Networks introduceert Ixxat® CANnector, een flexibele oplossing voor logging, bridging en uitbreiding van een serie van CAN netwerken, inclusief ontsluiting naar de Cloud. Als aanvulling op de bestaande CAN@net NT (CAN-naar-Ethernet en cloud) en CANbridge NT (CAN-naar-CAN) series, biedt CANnector nieuwe mogelijkheden en toepassingen door de functionaliteit van de NT-series te combineren en uit te breiden. Waar de NT-series beschikken over 1 t/m 4 CAN-kanalen, komt CANnector met 6 of 8 CAN-kanalen, uiteraard allemaal galvanisch gescheiden. Het apparaat is daarmee uitermate geschikt voor complexe CAN topologie oplossingen, als CAN-naar-Cloud gateway of als meetinstrument om CAN-netwerken op afstand en/of gedurende langere tijd te analyseren. Dankzij de compatibiliteit met andere Ixxat apparaten, faciliteert CANnector een eenvoudige uitbreiding van bestaande installaties.

Ixxat CANnector - Het Zwitsers zakmes voor CAN
 

Een flexibele allrounder - logger, bridge en range extender

CANnector werkt zelfstandig, en wordt via een PC geconfigureerd. Om gebruikers op weg te helpen bieden we, naast een generieke versie, het apparaat aan met drie verschillende configuraties:

CANnector Range - Direct bedoelt voor het uitwisselen van CAN-data over ethernet, bijvoorbeeld naar andere CANnnectors, CAN@net NT’s of naar PC’s of Server-omgevingen. 

CANnector Bridge - Uitwisselen van exact de gewenste informatie tussen verschillende CAN 2.0A, 2.0B of FD CAN-netwerken onderling, inclusief data-manipulatie.

CANnector Log - Datalogger met trigger- en ringbuffer voor opslaan van de gewenste CAN-berichten op USB-geheugen. De data kan echter ook in de cloud afgeleverd worden, richting ieder gewenste cloud-opslag. CANnector beschikt over een slaapstand op de accu niet te ontladen en kan via CAN weer geactiveerd worden.

Deze configuraties kunnen eenvoudig aangepast, overschreven, gecombineerd of uitgewisseld worden met behulp van  de bijgeleverde Configuratie software, om de typisch gewenste functionaliteit te realiseren. Alle functies kunnen tegelijk worden uitgevoerd op het apparaat, zodat bijvoorbeeld datalogging en CAN(FD) bridging en datavisualisatie op mobiele apparaten naast elkaar kunnen worden uitgevoerd.
 
Hoog presterend en veelzijdig
Door een krachtig Linux platform is CANnector in staat om complexe applicaties en datamanipulaties direct op het apparaat uit te voeren. De ondersteuning van DBC- files maakt het ook mogelijk om op signaalniveau te werken. Door gebruik te maken van ’Wake-up on CAN’ en de mogelijkheid om de CAN TX-functie uit te schakelen, kan het apparaat worden gebruikt in applicaties die batterij gevoed zijn of waar het (meet)systeem de CAN-kanalen absoluut niet mag beïnvloeden. 
 
CANnector is leverbaar in verschillende hardware versies, met een specifieke set van ondersteunde interfaces. Het maximum aantal interfaces is 8x CAN(FD), 2x LIN, 2x Digitale I/O en 1x EtherCAT slave-interface, alsmede Ethernet en USB. De EtherCAT slave-interface wordt geïmplementeerd met een Anybus® CompactCom technologie van HMS, waardoor ook andere Industrial Ethernet-protocollen in de toekomst ondersteund kunnen worden. USB uitbreidingen als Wi-Fi of Bluetooth, zijn als optie leverbaar.
 
Cloud- en PLC-aansluiting
Ixxat CANnector biedt tal van extra functies, waarmee bijvoorbeeld live datavisualisatie en -simulatie mogelijk is met behulp van mobiele apparaten (smartphone of tablet) via Wi-Fi, of cloud connectiviteit via OPC-UA, MQTT of via HMS Hub - HMS’ eigen oplossing voor industriële dataconnectiviteit.
De EtherCAT slave-interface zorgt CANnector voor een directe verbinding van CAN(FD)-gebaseerde netwerken met industrial Ethernet netwerken of een PLC.
 
Eenvoudige configuratie via drag & drop
HMS biedt een gratis Windows tool waarmee CANnector eenvoudig kan worden geconfigureerd, waarbij de ’verbindingen’ tussen source en target worden gelegd met een Drag and Drop concept. CAN(FD) bus descriptions kunnen voor configuratie optioneel worden geïmporteerd. Het standaard aantal functies kan worden uitgebreid met behulp van de geïntegreerde ontwikkel- en debug-omgeving en eigen C-gebruikerscode of Matlab/Simulink modellen, die direct op het apparaat kunnen worden uitgevoerd. 

Meer informatie over CANnector vindt u op www.ixxat.com

 

Ixxat CANnector - Het Zwitsers zakmes voor CAN

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers