www.technologieenindustrie.com
Keyence International

XG-8000

Met deze nieuwe serie, introduceert Keyence een nieuw type lijnscan camera. In tegenstelling tot op de markt verkrijgbare modellen, is de programmering veel gemakkelijker.

XG-8000
Voor bepaalde toepassingen biedt een lijnscan camera grote voordelen. Aangezien het beeld per lijn in één richting wordt gegenereerd, is het mogelijk om een veel grotere afbeelding (tot 64 miljoen pixels) te creëren, dan met een matrixcamera. De controlenauwkeurigheid wordt daardoor aanzienlijk verhoogd. Een ander voordeel is dat slechts één lijn van het onderdeel en niet een heel gebied moet worden verlicht, waardoor de verlichting uniform is. Tenslotte kan cilindrisch oppervlak ontwikkeld worden voor zeefdrukcontrole.

De XG-8000 serie is eenvoudig in te stellen. Hij is uitgerust met een gebruiksvriendelijke interface, zodat het begrijpen en instellen van de lijnscan camera gemakkelijk is. De optische as coherentie kan direct worden bepaald dankzij de LED-indicatoren, die de intensiteit van het ontvangen licht en de scherpte controleren.

De camera is klaar om foto's te maken, zodra hij is aangesloten en de beeldvorming condities zijn ingesteld (alle parameters met betrekking tot de beeldvorming bevinden zich in de Image Capture Unit van de XG software). Daarna hoeft alleen nog de belichtingstijd te worden ingesteld en de cameragevoeligheid te worden aangepast, en tenslotte dient de afbeelding te worden gecorrigeerd met behulp van de intensiteitsgolfvorm die als referentie wordt gegenereerd in de golfvorm viewer.

Bij de XG-8000 serie kunnen de lijnscan- en matrixcamera's worden aangesloten op dezelfde controller, wat het gemakkelijk maakt om twee technologieën voor een zelfde project tegen een lagere kostprijs te combineren. Bovendien veroorzaakt de compatibiliteit tussen apparaten van verschillende fabrikanten geen problemen.

De XG-8000 serie biedt de kleinste lijnscan camera in de industrie, dankzij een compacte zeer gevoelige CMOS sensor. Daarnaast is de minimale werkafstand teruggebracht tot ongeveer 1/5 vergeleken met de gebruikelijke systeemafstanden. Deze camera kan worden gemonteerd op locaties die tot nu toe ontoegankelijk waren.

De XG-8000 serie wordt geleverd in verschillende modellen, met maximaal 16 modellen matrixcamera's en 3 lijnscan camera's. Een reeks lijnspecifieke verlichtingen is ook voorzien. Met een speciale functie kan een automatisch knipperlicht worden ingesteld, zodat de LED levensduur tot 10 keer langer wordt, vergeleken met een continue verlichting. Dit proces, hoewel bekend, is zelden toegepast vanwege de ingewikkelde implementatie.

De XG-8000 serie heeft alle voordelen van de Keyence machine vision systemen, namelijk een verwerkingssnelheid en een nauwkeurigheid die hoger liggen dan de marktstandaards. In de lijnscanmodus, levert de XG-8000 serie een beeldresolutie van maximaal 8192 x 8192 (of 4096 X 16.384) pixels.

De Keyence machine vision systemen zijn ook uniek vanwege een zeer breed scala beeldverwerking tools. Ze zijn eenvoudig in het gebruik met een gegarandeerde detectiestabiliteit. Onze lijnscan camera's zijn uitgerust met functies die tot dusver niet erg bekend waren:

- Autocorrectie van achtergrondvariaties teneinde niet-homogene verlichting op een cilindrisch deel te egaliseren of te compenseren voor de variaties in lichtintensiteit tussen twee afbeeldingen, om een niveau van constante verlichting te bereiken

- Spot detectie voor het automatisch vinden van plekken die overeen komen met door de gebruiker gespecificeerde criteria (oppervlakte, vorm, intensiteitniveau, ...). Dit innovatieve algoritme is gebaseerd op de lokale lichtintensiteit of de kleurverschillen, waardoor het ongevoelig is en robuust wat betreft de variaties die waarschijnlijk zullen verschijnen op uw geproduceerde afbeeldingen.

Met de XG-8000 serie is een zeer krachtige controle van groot formaat en/of cilindrische onderdelen mogelijk.
XG-8000

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers