www.technologieenindustrie.com
British Steel

Nieuw succes voor modulaire perrons van Tata Steel

Tata Steel heeft twee nieuwe modulaire perronsystemen geïnstalleerd in het Verenigd Koninkrijk, één in het West Drayton Station, en de andere in het Langley Station. Deze modulaire systemen bieden een kostenefficiënte, snelle manier voor het ontwerpen en installeren van reizigersperrons en kunnen op maat gemaakt worden met alle mogelijke soorten oppervlakken en afwerkingen. Voor de installatie op West Drayton moest het treinverkeer slechts een weekend geblokkeerd worden en bij Langley was er geen sprake van onderbreking van het treinverkeer.

Nieuw succes voor modulaire perrons van Tata Steel
Tata Steel’s modulaire perrons worden toegepast bij meer dan 80 nieuwe perrons en perronverlenging projecten in Europa, en zijn ongeëvenaard wat betreft hun bouwbaarheid in gevallen van moeilijke toegankelijkheid en strikte tijdsdruk.

Bij het West Drayton Station werd Tata Steel geconfronteerd met een zeer uitdagende omgeving. De uitbreiding was gelegen bovenop een Victoriaanse aarden wal met een verhoogd bodemprofiel als gevolg van een vroegere perronconstructie en met talrijke ondergrondse zaken. Bovendien lagen er woningen op de begroeide wal, zodat de toegankelijkheid zeer beperkt was. Daardoor waren een minimale bouwdiepte en uitgraving nodig.

Ondanks deze moeilijke werkomstandigheden, konden alle twaalf units van het ‘Long Span’ perron worden afgeleverd op een punt, vijf mijl verwijderd van West Drayton, en werd het grootste deel van de perronconstructie geïnstalleerd in één weekend, waarbij het treinverkeer geblokkeerd moest worden. Daarna konden installateurs van Tata Steel Projects het perronsysteem aanpassen aan de theoretische spoorbreedte, het hekwerk installeren, alsmede de perronverlichting, bewegwijzering, het trappenhuis en de deklagen, en dat allemaal tijdens de spitsuren.

Long Span is één van de innovatieve modulaire perronconstructies van Tata Steel. Het heeft dezelfde flexibiliteit en toekomstige afstelbaarheid als de standaard perronconstructie, maar de toegepaste dragers zijn vervangen door een overspanningbalk die het 7.32 meter grote gat tussen de paalparen verbindt, hoewel ook andere overspanningen kunnen worden ontwikkeld.
Langley Station was weer een ander succesvol perron uitbreidingsproject dat werd uitgevoerd door Tata Steel. De componenten die hier in de uitbreiding zijn toegepast, werden geïnstalleerd zonder mechanisch te hoeven heffen. Bovendien vond het grootste deel van de installatie plaats achter blauwe veiligheidshekken, terwijl het spoor open kon worden gehouden, zodat er geen verkeershinder optrad.

Tata Steel ontving een STAR award van Crossrail als blijk van erkenning voor een uitstekende Health and Safety rapportage en goed site management voor hun projecten in West Drayton en Langley Station.

Modulaire perrons zijn duurzame oplossingen aangezien installatie gebeurt met staal dat voor een groot deel bestaat uit gerecycled materiaal, terwijl het offside bouwen afval en transport tot een minimum reduceert. Het gebruik van lichtgewicht componenten vermindert de invloed op de fundering en voorkomt dure en tijdrovende maatregelen voor bodembehandeling. Bovendien heeft de constructie een levensduur van 75 jaar.

Gepatenteerde, geavanceerde software van Tata Steel maakt een snel, toegesneden ontwerp mogelijk, uitgaande van standaard modules, ongeacht de breedte, lengte of kromming (convex, concave of reverse). Structurele sterkte, vorm en gewicht worden automatisch berekend. Dankzij het lage gewicht van de afzonderlijke componenten, kan de installatie ook handmatig worden uitgevoerd. Elke component heeft niet meer dan een één- of tweepersoonslift nodig. Vooraf van deklagen voorziene panelen zijn mogelijk, evenals op maat gemaakte afwerkingen, teneinde de uitbreidingen zo esthetisch mogelijk in te passen in bestaande structuren.
Nieuw succes voor modulaire perrons van Tata Steel
Nieuw succes voor modulaire perrons van Tata Steel
Nieuw succes voor modulaire perrons van Tata Steel

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers