www.technologieenindustrie.com
Keyence International

LR-Z serie.


Een lasersensor die opvalt door zijn detectiestabiliteit, eenvoudige bediening en robuustheid.

LR-Z serie.

Een lasersensor die opvalt door zijn detectiestabiliteit, eenvoudige bediening en robuustheid.Detectie met reflecterende sensoren wordt vaak bemoeilijkt door uiteenlopende invloedsfactoren, waaronder de kleur van het object, het materiaal, de oppervlakteafwerking, de omgeving en - vooral - de achtergrondafstand. De LR-Z serie lasersensoren is ontworpen met een reeks functies die al deze problemen oplossen. Allereerst beschikken ze over een interne controlefunctie die hun gevoeligheid bewaakt en automatisch bijstelt met een factor van maximaal x350.000.

Deze controle wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van een CMOS ontvangelement en een laserlichtbron die voor een stabiele detectie zorgt, ongeacht kleur, reflectie of hoek. Ten tweede is de LR-Z serie de enige serie op de markt die beschikt over zowel een functie voor achtergrondonderdrukking (BGS), als een functie voor voorgrondonderdrukking (FGS) die verstoringen die een gevolg zijn van de detectieomgeving tot een minimum beperkt. Tenslotte bepaalt de DATUM functie de condities waaronder een object gedetecteerd kan worden, ongeacht oppervlak- of vormvariaties, zelfs wanneer de invalshoek groot is (80°). Daardoor is detectie op oneffen oppervlakken en donkere of reflecterende objecten goed mogelijk.

Dankzij deze functionaliteit biedt de LR-Z serie de hoogste detectiestabiliteit in zijn klasse. De nieuwe LR-Z reeks onderscheidt zich door zijn eenvoudige one touch instelling. De gevoeligheid en de detectiemodus zijn makkelijk te bepalen via het digitale 7-segment display. Ook worden de detectiewaarden weergegeven om identificatie van detectieproblemen te vereenvoudigen. Het display toont de waarde '0' als een object niet is gedetecteerd en '999' als een object wel wordt gedetecteerd.

Een andere nieuwe functie is de grote, goed zichtbare indicator die in één oogopslag de identificatie van instabiele detectie mogelijk maakt, zelfs op grote afstand.
De LR-Z serie onderscheidt zich eveneens door zijn robuustheid. Zijn SUS316L roestvast stalen behuizing is bestand tegen schokken tot 100 G, waardoor schaderisico´s tot een minimum worden beperkt, zelfs bij overbelasting of door externe invloeden. De gesloten behuizing met IP68/69K en NEMA 4X, 6P, 13 (NEMA250) classificatie is bestand tegen oliën, zuren en alkalische reinigingsmiddelen. Hierdoor kan hij worden geïnstalleerd bij objecten in ruwe omgevingen zonder de noodzaak van afscherming.

Deze eigenschappen maken de LR-Z serie tot een effectieve detectiesensor voor gebruik in de voedingsindustrie, micromechanica en metaalbewerking, als aanvulling op conventionele automatiseringstoepassingen.
LR-Z serie.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers