www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal introduceert de HPR VHM-boor

Hoogwaardige boor van de volgende generatie voor gietijzertoepassingen met een boorpuntontwerp met lage drukkracht.


Kennametal heeft een uitbreiding van zijn volhardmetalen boorprogramma geïntroduceerd, de HPR-boor voor het krachtig boren van gietijzeren werkstukken. Ontworpen voor boren met hoge snelheid en hoge voeding tot 8 x D in elk ISO-K-materiaal, biedt de HPR-boor een uitstekende rechtheid van het gat, zelfs bij de hoogste snijparameters.

Winnende functies
De gepatenteerde puntverdunning van de boor, speciale snelkoppeling en een hoek van 143 ° bieden uitstekende zelfcentrerende mogelijkheden en verminderen de drukkracht, waardoor de boor recht blijft draaien, zelfs bij de hoogste voedingssnelheden. Bovendien zorgen vier geleide fases voor maximale stabiliteit bij het boren door dwarsgaten en schuin uitlopen.

Kennametal introduceert de HPR VHM-boor
De HPR volhardmetalen boor voor gietijzeren onderdelen is verkrijgbaar in diameters van 3,0 tot 20,0 mm en lengtes tot 8 x D.


Een gepatenteerde hoekradius verbetert de standtijd aanzienlijk en biedt een uitstekende gat kwaliteit, waarbij wordt voldaan aan een gat tolerantiebereik van IT9 tot IT10, terwijl de spanen bij het verlaten van het gat effectief worden afgevoerd.

"Het ontwerp van de boor met een lage drukkracht geeft gebruikers de mogelijkheid om de boor onder minder dan ideale klemomstandigheden toe te passen, of op dunwandige toepassingen, of gewoon wanneer het spilvermogen de beperkende factor is", zegt Frank Martin, Product Manager, Kennametal .

Uitgebreide tests hebben aangetoond dat deze nieuwe boor een oplossingsaanbieder is voor dat soort uitdagingen, maar ook voor hoog volume productie in gietijzer.


Kennametal introduceert de HPR VHM-boor
Een van de belangrijkste kenmerken van de HPR-boor: het ontwerp met een lage drukkracht voor een maximale rechtheid van de gaten.

Uitstekende slijtvastheid
De gepatenteerde AlTiN / AlTiSiN meerlaagse bekledeing van de boor is bestand tegen de extreme slijtage en hoge thermische belastingen die optreden bij het boren van grijs gietijzer, nodulair gietijzer, CGI, ADI en GGG. De nieuwe bekleding is ook bestand tegen insluitingen en poriën die vaak voorkomen in deze uitdagende materialen.

Ultrahoog gepolijste spaangroeven en een brede dwarsdoorsnede van de spaangroef bevorderen een efficiënte spaanafvoer en verminderen de warmte en de resulterende thermische schokken verder.

De nieuwe HPR-boor wordt geleverd met standaard koelvloeistof kanalen en met een DIN 6535 en 69090-03 MQL (minimaal smering) interface. Met deze eigenschappen blinkt de boor uit in zowel natte als droge bewerkingsomstandigheden.

"Of het nu gaat om het boren van grote hoeveelheden gaten of het overwinnen van typische uitdagingen in elk type gietijzeren werkstuk, de HPR-boor is duidelijk de oplossing", zegt Martin.Kennametal introduceert de HPR VHM-boor

Gepatenteerde hoekradius voor een lange standtijd en uitstekende gatkwaliteit, evenals een brede spaangroefdoorsnede voor probleemloze spaanafvoer. Vier geleide fases bieden maximale stabiliteit voor kruisgatboren en schuin uitlopen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers