www.technologieenindustrie.com
CIAT

CIAT introduceert Comfort Line, de nieuwste serie comfort units met kanaalaansluiting

Volledig schaalbaar en modulair, kunnen de CIAT Comfort Line comfort units eenvoudig worden aangepast aan de specifieke vereisten van alle mogelijke projecten, of het nu gaat om nieuwe gebouwen die exact overeenkomstig de thermische regelgeving zijn gebouwd, of om renovatieprojecten ter verbetering van energie-efficiency, comfort en de inpandige luchtkwaliteit.

CIAT introduceert Comfort Line, de nieuwste serie comfort units met kanaalaansluiting
De Comfort Line units vormen een integraal onderdeel van CIAT Hysys waterlus systeemoplossingen en worden geleverd in drie sectorspecifieke configuraties - Comfort Line Office met het brede aanbod voor kantoren, Comfort Line Hotels/Seniors voor hotels of zorginstellingen en Comfort Line Home voor collectieve huisvesting.

Drie versies zijn leverbaar: Comfort Line Premium (HEE motor + CIAT’s exclusieve Epure filtratie), Comfort Line Standard (HEE motor + standaard filtratie) en Comfort Line Basic (standaard motor, standaard filtratie). De Comfort Line comfort units met standaard filtratie kunnen tevens worden uitgerust met de Epure filtratiefunctie, simpelweg door het verwisselen van de filtratiemodule. Evenzo kunnen de HEE motoren heel eenvoudig worden geüpgrade zonder dat er iets hoeft te worden aangepast. Comfort Line beschikt over een brede vermogensrange (0,7 tot 6,1 kW) en verminderde diktes (215 mm tot 280 mm) voor minder ruimte in verlaagde plafonds en verhoogde vloeren.

De High Energy Efficiency (HEE) uitvoering, waarmee een energiebesparing van maar liefst 87% kan worden gerealiseerd, voldoet aan de 2013 en 2015 ErP richtlijnen. De ventilatoren met speciaal door CIAT ontworpen geprofileerde schoepen, zijn ook HEE.

Geïntegreerd in de Coadis Line serie, biedt de Epure technologie een oplossing voor luchtkwaliteit (IAQ) problemen en verwijdert stofdeeltjes uit de lucht ter bescherming van de gezondheid van de gebruikers van de gebouwen. Comfort Line zorgt voor een uitstekende kwaliteit van de binnenlucht door het terugdringen van PM2.5 concentraties tot onder de door de WHO aanbevolen drempel van 10 µg/m3.

Elke unit in de serie is voorzien van een gepatenteerde kunststof afvoerbak die is ontworpen om de luchtlekkage buiten de unit te verminderen en om te voorkomen dat de lucht weglekt rond de warmtewisselaar. Het ontwerp van de bak is zodanig dat slechts een minimale hoeveelheid condensaat wordt vastgehouden, dat de bedrijfstijd van de pomp wordt geoptimaliseerd en dat de veiligheid wordt verbeterd in geval van onderhoud van de batterij. Het condensaat wordt afgevoerd via de bodem van de schuinstaande opvangbak. Handmatig verstelbare afvoer adapters zijn geplaatst bij de achter- of voorkant van de unit. De afvoerbak is met de batterij in een schuiflade gemonteerd, zodat deze eenvoudig kan worden verwijderd. Dit kan ook via de onderkant van de unit.

Comfort Line is leverbaar met verschillende tweepijps hydraulische batterijen voor een brede range watertemperaturen, als aanvulling op de conventionele Eurovent 7/12 range. Hierdoor hoeft het apparaat niet te worden vergroot om tegemoet te komen aan vaak wisselende temperaturen. Een elektrische verwarming kan eenvoudig achter de hydraulische batterij worden geplaatst, waardoor units kunnen worden gebouwd met vierpijps batterijen en elektrische verwarmingen.
 
Comfort Line is ontworpen overeenkomstig het programma voor duurzame ontwikkeling van de CIAT Groep en in het bijzonder volgens haar ecodesign principes. Elke unit kan volledig worden ontmanteld en is daarmee voor 94% recyclebaar. Uit de life cycle assessment (LCA) voor Comfort Line blijkt dat deze 13% minder milieu-impact heeft dan de vroegere series.

Comfort Line heeft een lage ecologische voetafdruk. Hij is geproduceerd in Frankrijk en bevat grondstoffen van leveranciers uit de buurt van de fabriek.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers