www.technologieenindustrie.com
Stauff News

Nieuw in de Diagtronics-serie van Stauff: De PPC-Pad-Plus

Uitgebreide diagnose-check voor hydraulica.

Nieuw in de Diagtronics-serie van Stauff: De PPC-Pad-Plus
Compact, robuust en uiterst veelzijdig: het nieuwe meet- en diagnose-instrument PPC-Pad-Plus

Met de PPC-Pad-Plus breidt Stauff zijn 'Diagtronics'-serie uit. Het robuuste en compacte meet- en diagnose-instrument kan worden gebruikt voor een groot aantal veeleisende taken, bijv. voor preventief onderhoud.

Het mobiele meetinstrument in tabletformaat maakt de registratie en evaluatie mogelijk van alle meetwaarden die informatie kunnen verschaffen over de bedrijfstoestand van het hydraulische systeem. Dit geldt voor hydraulische parameters zoals druk, temperatuur en volumestroom, maar ook voor machinespecifieke parameters zoals schakeltoestanden (bijv. kracht en slag), alsmede spanning, stromen, toerental, enz.

Wat u op het eerste gezicht niet ziet aan de robuuste PPC-Pad-Plus is zijn kracht en flexibiliteit als het om de aansluiting en analyse van gegevens gaat. Tot honderd kanalen kunnen worden aangesloten, automatisch worden opgenomen en op het scherm van het toestel gecontroleerd en geëvalueerd worden. In een geïntegreerd groot meetwaardegeheugen opgeslagen gegevens worden beschikbaar gesteld voor evaluatie, bijv. op een pc. Dankzij een bemonsteringsfrequentie van maximaal één milliseconde zijn verschillende soorten registratie en evaluatie mogelijk.

Met deze functionaliteiten zijn zelfs zeer complexe diagnosetaken en is dus ook meer inzichtelijkheid mogelijk, bijvoorbeeld bij kunststofspuitgietmachines, vormtechnologiesystemen en grotere mobiele machines met complexe hydraulische systemen. In de praktijk kan de onderhoudsmonteur op deze manier gemakkelijk tien of twintig meetwaarden tegelijk afleiden. En hij kan met elke afzonderlijke meting een diep inzicht in het systeem krijgen, bijvoorbeeld door volledige machinecycli met verschillende cyclustijden op te nemen en die vervolgens te evalueren of de waarden te vergelijken met eerdere metingen.


Nieuw in de Diagtronics-serie van Stauff: De PPC-Pad-Plus
Hydraulikwehr in Schwerte/Ruhr was een van de eerste bedrijven die de PPC-Pad-Plus in zware praktijkomstandigheden heeft getest.

Als mens-machine-interface maakt de PPC-Pad-Plus gebruik van een verlicht 7 inch kleuren-touchscreen. De goed doordachte menunavigatie maakt een intuïtieve bediening mogelijk, zelfs met het oog op de talrijke opties voor gegevensregistratie en -evaluatie.

Het ontwerp van het diagnose-instrument is vanaf het begin afgestemd op het gebruik in de praktijk, zowel in stationaire als in mobiele hydraulica. De beschermingsklasse IP 65 garandeert een betrouwbare werking, zelfs in vochtige en stoffige of verontreinigde omgevingen. Opgespoten elementen van zachte kunststof absorberen schokken en laten het instrument altijd lekker in de hand liggen.

Een essentiële voorwaarde voor de grote flexibiliteit is het grote aantal verschillende aansluitmogelijkheden. Zo kan de gebruiker niet alleen de beproefde Stauff-sensoren gebruiken, maar kan hij voor het eerst ook 'meeluisteren' met bestaande CAN-bussen (CANopen, SAE-J 1039...) van een hydraulisch systeem en zelfs externe CAN-sensoren aansluiten.

De veelzijdige analysemogelijkheden worden nog vergroot door de modulaire opbouw van het diagnose- en meetinstrument. De gebruiker kan kiezen uit diverse insteekbare sensoraansluitmodules, waaronder een CAN-module met twee afzonderlijke CAN-busnetwerken en een analoge ingangsmodule met en zonder galvanische scheiding.

In ieder geval profiteert de gebruiker van het feit dat hij met één enkel meetproces een volledig beeld van het hydraulische systeem of de machine kan krijgen en de gemeten hydraulische en elektrische waarden met elkaar in verband kan brengen.


Nieuw in de Diagtronics-serie van Stauff: De PPC-Pad-Plus
Dankzij zijn robuuste ontwerp en CAN/ SAE J1039-aansluitingen is de PPC-Pad-Plus ook ideaal voor het analyseren van de bedrijfstoestand van de hydraulica van mobiele machines.

Tevens ideaal voor het opsporen en verhelpen van storingen
Deze kenmerken maken de PPC-Pad-Plus tot een ideaal instrument voor een uitgebreide toestandsanalyse van het hydraulische systeem. Met name de vergelijking van meetwaarden over een langere periode maakt het mogelijk onregelmatigheden op te sporen en zo nodig bij te sturen. De PPC-Pad-Plus maakt zich ook net zo nuttig als er aan de machine storingen optreden die door de hydraulica worden veroorzaakt. In dit geval sluit de onderhoudsmonteur met een paar handelingen de Stauff-sensoren aan voor een snelle foutenanalyse, zonder dat deze speciaal moeten worden ingesteld, en ontvangt hij onmiddellijk gedetailleerde informatie over de bedrijfstoestand van de hydraulica of de machine.

Hetzij voor een regelmatig 'kijkje in het hydraulisch systeem' in de zin van preventief onderhoud, hetzij voor een snelle foutenanalyse in geval van problemen: in elk geval is de PPC-Pad-Plus een nuttige aanvulling op het Stauff Diagtronics programma – en een gemakkelijk te gebruiken diagnose-instrument met grote toegevoegde waarde voor het onderhoud.

www.stauff.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers