www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll breidt vestiging in Baal uit

Sant'Antonino, Zwitserland/Baal, Duitsland. Interroll heeft met de aankoop van een naburig perceel de basis gelegd voor een aanzienlijke uitbreiding van zijn productprogramma op zijn locatie in Baal-Hückelhoven, Duitsland, in de buurt van Düsseldorf. Het nieuwe terrein, waarop al een bedrijfspand staat, heeft een vloeroppervlakte van bijna 13.000 vierkante meter. Al in 2022 zal Interroll vanuit deze locatie een nieuw platform introduceren voor hygiënische voedingsmiddelenverwerking/logistiek en dit de komende jaren consequent verder uitbreiden.


"De uitbreiding, die ons productieoppervlak op de locatie met ongeveer 40 procent zal vergroten, zal in het derde kwartaal van 2022 klaar zijn voor bedrijf. Zo creëren we de condities voor de introductie van innovatieve transportbandoplossingen die specifiek geschikt zijn voor gebruik in hygiënisch veeleisende omgevingen, zoals voedselverwerking", aldus Hauke Tiedemann, hoofd van het Global Center of Excellence voor trommelmotoren in Baal. "Dit stelt onze klanten in staat om op dit belangrijke gebied hun productiviteit verder te verhogen en tegelijkertijd de hygiëne binnen hun materiaalstroom te verbeteren."


In de afgelopen jaren investeerde Interroll al circa 20 miljoen euro in de vestiging Baal-Hückelhoven. Ook het Innovation Projects and Development Center (IPDC) van het concern en de Interroll Academy, die verantwoordelijk is voor interne en externe trainingsactiviteiten, zijn daar gevestigd. In Baal werken nu ongeveer 240 medewerkers van Interroll. Uiterlijk in 2025 zullen er door de uitbreiding van de vestiging en de versterking van de expertise voor klanten in de voedingsindustrie, naar verwachting zo’n 60 arbeidsplaatsen bijkomen.


"Met deze investering in een van onze belangrijkste vestigingen onderstrepen wij eens te meer onze lange termijn groeidoelen, waarmee wij ook in de komende jaren willen voldoen aan de vraag van onze klanten naar bestaande en nieuwe oplossingen. Als deel van deze groeistrategie werden bijvoorbeeld onlangs nieuwe fabrieken in gebruik genomen in de regio Heilbronn/Heidelberg, Duitsland, en in Georgia, Verenigde Staten. Daarnaast openen we volgend jaar een nieuwe fabriek in China", vertelt Jens Strüwing, Executive Vice President Products & Technology en lid van het Interroll Group Management.


Interroll breidt vestiging in Baal uit

 Interroll heeft een nieuw perceel aangekocht om de activiteiten op haar vestiging in Baal, Duitsland, in de nabije toekomst uit te breiden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers