www.technologieenindustrie.com
Pilz News

PILZ: NIEUWE VARIANTEN VOOR VEILIGHEIDSGRENDEL PSENBOLT IN COMBINATIE MET MECHANISCH VEILIGHEIDSHEKSYSTEEM PSENMECH MET DICHTHOUDING - MANIPULATIE VOORKOMEN DOOR EEN VEILIGE GRENDEL

Voor de veiligheidsgrendel PSENbolt van Pilz zijn vanaf nu nieuwe varianten beschikbaar voor combinatie met het veilige mechanische heksysteem PSENmech met dichthouding: gebruikers kunnen kiezen tussen standaardvarianten en varianten met sleutel. De veilige totaaloplossing bestaat uit een mechanische grendel, een deurgreep en een nieuwe, flexibel combineerbare veiligheidsschakelaar. Het is dus een nog flexibelere, zuinigere oplossing voor veiligheidshekken voor de bescherming van personen en processen.

PILZ: NIEUWE VARIANTEN VOOR VEILIGHEIDSGRENDEL PSENBOLT IN COMBINATIE MET MECHANISCH VEILIGHEIDSHEKSYSTEEM PSENMECH MET DICHTHOUDING - MANIPULATIE VOORKOMEN DOOR EEN VEILIGE GRENDEL

Er zijn standaardvarianten en varianten met geïntegreerde sleutel beschikbaar. Sommige hiervan kunnen ook worden aangevuld met een noodontgrendeling. De varianten met geïntegreerde sleutel maken het mogelijk de grendel in geopende stand vast te zetten, bijvoorbeeld wanneer iemand de installatie moet betreden voor onderhoudsdoeleinden. De deur kan dan niet van buitenaf weer worden gesloten door andere personen en de machine kan niet opnieuw worden gestart. Dit voorkomt een onbedoelde herstart van de machine. De varianten met geïntegreerde sleutel zorgen zo voor meer veiligheid van de installatie.

Maximale veiligheid voor hoge rentabiliteit

PSENbolt voldoet in combinatie met het veiligheidsheksysteem PSENmech met dichthouding aan een veilige vergrendeling en veilige dichthouding tot PL d volgens EN/ISO 13849-1 resp. SIL CL 2 volgens EN/IEC 62061. Als de oplossing wordt aangevuld met de gecodeerde veiligheidsschakelaar PSENcode, is een veilige hekbewaking tot de hoogste veiligheidscategorie PL e volgens EN/ISO 13849-1 resp. SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061 gegarandeerd. In deze combinatie staat de veiligheidsgrendel PSENbolt garant voor een hoge mate van bescherming tegen omzeiling en manipulatie. Gebruikers profiteren door de hoge beschikbaarheid en dus rentabiliteit van het systeem.

Sterke grendel

De PSENbolt-varianten kunnen worden ingezet in tal van branches en toepassingen. Samen met het veilige mechanische heksysteem PSENmech met dichthouding zorgen ze voor de bescherming van mens en machine, bijvoorbeeld in de kunststofindustrie, de automobielindustrie, de verpakkingsindustrie en de pulp- en papierindustrie. Ze bieden een mechanische oplossing voor de bewaking van veiligheidshekken die moeilijk te verstellen zijn of aan sterke trillingen onderhevig zijn.

Geprefabriceerd = minder inspanning

De veiligheidsgrendel PSENbolt combineert een mechanische grendel, een deurgreep en een flexibel combineerbare veiligheidsschakelaar, zoals PSENmech met dichthouding. Hierdoor zijn geen dure eigen constructies meer nodig en worden de ontwikkelings- en montagekosten aanzienlijk verlaagd.

Samen met het veiligheidsrelais PNOZsigma of de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 vormen ze een economische totaaloplossing van één leverancier.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers