www.technologieenindustrie.com
Melexis News

Melexis ToF-sensor ondersteunt functionele veiligheidstoepassingen

Melexis breidt time-of-flight-technologie uit met de MLX75027RTI, die voldoet aan de veiligheidseisen voor auto's en industrie voor meer veiligheid.

Melexis ToF-sensor ondersteunt functionele veiligheidstoepassingen

De ASIL-geschikte MLX75027RTI ToF-sensor met VGA-resolutie is bedoeld voor integratie in veiligheidskritische systemen waar ASIL- of SIL-certificering vereist is. De sensor heeft een spatiële resolutie van 307 kpixels. De belangrijkste toepassingen voor deze sensor zijn dynamische airbagonderdrukking (zodat airbags niet onnodig worden geactiveerd), monitoring van de alertheid van de bestuurder en LiDAR voor detectie van obstakels dichtbij het voertuig.

De sensor kan ook worden gebruikt om industriële camera’s te voorzien van detectie van veiligheidsperimeters, ter ondersteuning van de besturing van robotbewegingen en om meer geavanceerde machinevision mogelijk te maken. De MLX75027RTI is gebaseerd op de back-side illuminated (BSI) beeldtechnologie. De sensor combineert de automotive expertise van Melexis met Sony's DepthSense® ToF-pixel. De MLX75027RTI levert een uitzonderlijke 135 dieptebeelden per seconde.


Melexis ToF-sensor ondersteunt functionele veiligheidstoepassingen

De nieuwe sensoren zijn 50% kleiner dan de huidige generatie ToF-sensoren. Hierdoor kunnen compactere imagingsystemen worden ontwikkeld. Optimalisering van de CRA, de hoek tussen de optische as en de hoofdstraal, van de geïntegreerde MLA (Micro Lens Array) vereenvoudigt het totale optische systeem. De nieuwe MLX75027 is beschikbaar in zowel automotive als industriële varianten. De MLX75027RTI is ontworpen voor gebruik in de auto-industrie en heeft een temperatuurbereik van -40 ˚C tot +105 ˚C, terwijl de MLX75027STI met een temperatuurbereik van -20 ˚C tot +85 ˚C bedoeld is voor industriële toepassingen.

Een andere belangrijke eigenschap van de MLX75027 familie is de bewezen robuuste werking bij zonlicht, wat betekent dat de signaalkwaliteit niet wordt beïnvloed door de externe omgeving. Om ingenieurs te helpen bij het ontwerpen en implementeren van hun ASIL/SIL-systemen biedt Melexis specifieke richtlijnen voor integratie van veiligheid.

Ga voor meer informatie naar: www.melexis.com/MLX75027.

www.melexis.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers