www.technologieenindustrie.com
Pilz News

PILZ OP DE FACHPACK 2022, HAL 3C, STAND 223 - SAFE, SECURE EN FLEXIBEL VERPAKKEN!

Automatiseringsbedrijf Pilz presenteert op de internationale vakbeurs FACHPACK (27 - 29 september) zijn oplossingen bestaande uit safety en industrial security voor het primair, secundair en end-of-line verpakken. Een highlight van Pilz in Neurenberg: de TÜV SÜD-gecertificeerde oplossing voor de veilige bewaking van de kartonaanvoer op verpakkingsmachines.

PILZ OP DE FACHPACK 2022, HAL 3C, STAND 223 - SAFE, SECURE EN FLEXIBEL VERPAKKEN!

Safety- en security-componenten in automatiseringsoplossingen bepalen voor een groot deel de prestaties, hanteerbaarheid en flexibiliteit van een verpakkingsinstallatie. Bij het model van de Pilz Smart Factory kunnen bezoekers live ervaren hoe geïndividualiseerde producten "safe, secure en flexibel" kunnen worden vervaardigd. Ook van de partij: de firewall SecurityBridge. Als security-component voorkomt deze firewall de toegang van buitenaf – bijvoorbeeld bij service en onderhoud – en garandeert hij dat gegevens veilig kunnen worden opgevraagd en uitgewisseld.

Let op: hier komt geen karton!
De "veilige kartonaanvoer" voor het secundair verpakken behoort tot de intelligente automatiseringsconcepten van Pilz die verpakkingslijnen niet alleen veiliger, maar ook makkelijker bedienbaar maken. Experts op de stand geven informatie over deze nieuwe flexibele en economische veiligheidsoplossing die middelgrote en kleinere machines bewaakt en dankzij haar TÜV SÜD-certificering tijd en kosten bij de planning, het ontwerpen en de inbedrijfstelling bespaart. In het pakket kan worden gekozen uit twee veiligheidsbesturingen: de kleine besturing PNOZmulti 2 voor toepassingen waarbij het configureren via een softwaretool plaatsvindt en het modulaire veiligheidsrelais myPNOZ voor aanvoeroplossingen in batchgrootte 1.

Sensoren – ook voor "secure" verpakkingsprocessen
Het automatiseringsbedrijf besteedt op de beurs ook aandacht aan de manier waarop een individuele, flexibele beveiliging van toegankelijke deuren – met name bij het end-of-line verpakken – eenvoudig kan worden gerealiseerd. De automatiseerder laat zien hoe met het modulaire heksysteem van Pilz een effectief toegangsautorisatiebeheer kan worden gerealiseerd. Hierbij staat de PSENmlock deurgreepmodule van de veilige heksensor PSENmlock centraal. Deze voert samen met de in de knoppenunit PITgatebox geïntegreerde PITreader de beveiliging van end-of-line cellen uit.

Gevaren en processen goed in de gaten houden
Een ander belangrijk thema op de beurs is de manier waarop sensoren de toegang tot gevarenzones bij het verpakken en ook productieprocessen efficiënter kunnen maken: de veiligheidslaserscanners PSENscan, het veilige radarsysteem PSENradar en de veiligheidslichtschermen PSENopt II worden hiervoor aangeboden door Pilz. Aan de hand van PSENopt II bijvoorbeeld maakt Pilz in Neurenberg duidelijk hoe de toegang tot gevaarlijke machinezones kan worden beveiligd en hoe aan- en afvoerprocessen continu en dus productief en economisch kunnen plaatsvinden.

Machinerichtlijn en meer: Pilz biedt ondersteuning
Voor veilige machines die voldoen aan de wettelijke voorschriften moeten machinebouwers de relevante normen kennen en toepassen. Daartoe behoren bijvoorbeeld de eisen van de internationaal geldende norm voor blokkeerinrichtingen, EN ISO 14119. Bezoekers van de Pilz-stand kunnen zich informeren over welke andere normen fabrikanten en exploitanten moeten naleven. Bovendien biedt de expert in veilige automatisering ondersteuning op maat gedurende de gehele levenscyclus van verpakkingsmachines, van de risicobeoordeling tot de veiligheidsvalidering, inclusief de internationale conformiteitsbeoordeling.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers