www.technologieenindustrie.com
Watlow

Watlow® rond de overname van Eurotherm® af

Watlow®, een ontwikkelaar en fabrikant van complete industriële thermische systemen, is verheugd aan te kondigen dat het de overname van Eurotherm® van Schneider Electric Company®, de wereldleider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, op 31 oktober 2022 heeft afgerond. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Watlow® rond de overname van Eurotherm® af

Eurotherm is een vooraanstaande leverancier van apparatuur, systemen, software en diensten voor temperatuur-, stroom- en procesregeling, meet- en gegevensbeheer voor wereldwijde industriële markten. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 650 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Worthing, UK. De belangrijkste productieactiviteiten vinden plaats in Ledziny, Polen.

Rob Gilmore, CEO van Watlow, zei: “We zijn erg enthousiast over de combinatie van Watlow en Eurotherm en over de resultaten die wij op basis van deze overname verwachten te kunnen realiseren. Deze overname sluit aan bij onze visie om innovatieve thermische producten en technologieën te leveren die het concurrentievoordeel van onze klanten helpen vergroten. De combinatie van Watlow- en Eurotherm-producten en -technologieën zal nieuwe wereldwijde kansen creëren voor onze gezamenlijke klanten en ons in staat stellen onze geavanceerde thermische systemen op belangrijke gebieden te concentreren.”

Watlow zal de vestigingen van Eurotherm in Worthing, UK en Dardilly, Frankrijk uitbouwen tot geavanceerde ontwikkelcentra voor het productaanbod op het gebied van elektronica en besturingen. Het bedrijf is bovendien van plan te investeren in de vestiging van Eurotherm in Polen zodat deze faciliteit kan uitgroeien tot het Manufacturing Center of Excellence van Watlow in Europa. Deze extra capaciteit en extra voorzieningen maken ook groei in andere delen van de wereld mogelijk, waaronder Amerika en Azië.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers