www.technologieenindustrie.com
FLUKE News

Fluke Calibration introduceert krachtige 5560A multi-productkalibrator

De 5560A van Fluke Calibration, specifiek gericht op DMM's met een 6,5-cijferig uitleesvenster, wordt aangevuld met de krachtige multi-productkalibratoren 5550A (5,5-cijferig uitleesvenster) en de 5540A (4,5-cijferig uitleesvenster), waardoor laboratoria de nauwkeurigheid kunnen verhogen en tegelijkertijd hun kosten kunnen verlagen. De instrumenten nemen weinig plaats in op de werktafel.

Fluke Calibration introduceert krachtige 5560A multi-productkalibrator

Fluke, een wereldwijde technologische leider in de productie van compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten en software, introduceert vandaag de krachtige Fluke 5560A multi-productkalibrator die de werkdruk grotendeels ontlast en de hoogste nauwkeurigheid levert.

De 5560A voldoet aan de vraag in het topsegment van de markt voor multi-productkalibratoren en past goed in het leveringsprogramma van Fluke. Dit instrument valt net onder de zeer nauwkeurige multifunctionele 5730A-kalibrator die is ontworpen voor het afregelen van DMM's met een 8,5-cijferig uitleesvenster. De 5560A is een ideale oplossing voor het kalibreren van DMM's met een 6,5-cijferig uitleesvenster.

Multi-productkalibrator van een nieuwe categorie
Nu de vraag naar kalibratie elk jaar toeneemt, definieert Fluke met model 5560A een multi-productkalibrator van een nieuwe categorie. Hiermee kan nieuw en onervaren personeel zonder al te veel opleiding in het kalibratievak stappen. Hoofdeigenschappen van de Fluke 5560A zijn een groot 7-inch uitleesvenster met intuïtief aanraakscherm voor gebruiksgemak, Visual Connection Management™ terminals en een optioneel accessoire voor het efficiënt kalibreren van een digitale multimeter (DMM) met minimale of geen verwisseling van meetsnoeren. De robuuste, draagbare kalibrator kan ook worden geautomatiseerd met MET/CAL™ kalibratiebeheersoftware.


Fluke Calibration introduceert krachtige 5560A multi-productkalibrator

De belangrijkste voordelen voor gebruikers van de 5560A zijn onder meer minimale opleidingseisen en minder onderhoud, plus de mogelijkheid om met één kalibrator een breder scala aan apparatuur te kalibreren. Dit alles draagt bij tot een aanzienlijke verlaging van de eigendomskosten voor kalibratielaboratoria. De 5560A is ook beveiligd tegen kostbare schade die wordt veroorzaakt door inkomende spanningen of overbelasting.

Fluke Calibration streeft ernaar kalibratielaboratoria de volgende generatie geavanceerde instrumenten te bieden en heeft daarom tevens de 5550A Performance multi-productkalibrator geïntroduceerd. Dit is een verbeterde versie van de populaire multi-productkalibrator 5522A die beter aansluit op de bestaande DMM-werkzaamheden van klanten. De 5550A verbetert de nauwkeurigheid van de 5522A DMM’s met 5,5-cijferig uitleesvenster aanzienlijk en biedt meer functionaliteit. De met een intuïtieve grafische interface uitgeruste 5550A kan de meeste populaire handheld DMM's kalibreren met verhoogde testonzekerheidsverhoudingen (test uncertainty ratios, TUR's) en stroomtangen tot 1500 A met een continue uitgangsstroom (30 A).

Flexibele kalibratie on-site en mobiel
De 5540A multi-productkalibrator is een ook nieuwe toevoeging aan het verbeterde assortiment van Fluke Calibration. Dit instrument breidt de mogelijkheden van de 5502A uit met betere prestatieniveaus, waardoor het een ideale oplossing is voor on-site of mobiele kalibratie van de meest veeleisende instrumentatie-werklast. De 5540A is ideaal voor het kalibreren van handheld DMM's met 4,5-cijferige resolutie en verhoogde TUR's en van stroomtangen tot 1500 A met continue uitgangsstroom. Verbeteringen vergeleken met de 5502A zijn onder andere een verhoging van de continue uitgangsstroom van 20 A naar 30 A en kortere wachttijden bij intensief gebruik.


Fluke Calibration introduceert krachtige 5560A multi-productkalibrator

Een grotere reeks thermokoppels en een nieuwe eenvoudig aan te sluiten thermokoppelconnector verbreden het temperatuurbereik van de kalibrator. De 5540A kan volledig worden gekalibreerd met een Fluke 8588A 8,5-cijferige referentiemultimeter plus één shunt voor het hoogste stroombereik.

Wim Sibon, Fluke Calibration Technical Sales Manager for Electrical Calibration in Europa, zegt: “De afgelopen jaren hebben we vanuit laboratoria een toenemende vraag gezien om een grotere nauwkeurigheid van hun kalibratoren, terwijl zij ook vragen naar multi-productoplossingen die ruimte op de werktafel vrijmaken en de kosten laag houden. De 5560A kalibrator voldoet precies aan de eisen van de markt en zal de productiviteit van kalibratielaboratoria wereldwijd aanzienlijk verbeteren. Hierdoor kunnen onze klanten voldoen aan de vraag naar nauwkeurigere metingen, uitgevoerd door minder ervaren personeel.

“Fluke Calibration zet zich in om kalibratielaboratoria te voorzien van een zo breed mogelijk scala aan kalibratiemogelijkheden en onze nieuwste toevoegingen aan het assortiment zullen laboranten in staat stellen hun bestaande werkzaamheden met vertrouwen uit te breiden. De 5502A en 5522A zijn al vele jaren de werkpaarden van kalibratielaboratoria en met de 5540A multi-productkalibratoren en de 5550A Performance multi-productkalibratoren kunnen wij hun mogelijkheden naar een compleet nieuw niveau tillen. Onze uitgebreide reeks krachtige instrumenten, gebaseerd op meer dan 50 jaar van voortdurende technische verbetering, is het resultaat van de levenslange toewijding van enkele van de beste kalibratie-experts ter wereld. Bij Fluke Calibration zijn we bevlogen over wetenschappelijk verantwoorde metingen.”

Meer informatie is beschikbaar via https://eu.flukecal.com/products/electrical-calibration/electrical-calibrators/5560a-5550a-5540a-multi-product-calibrators

www.fluke.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers