www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK toegevoegd aan prestigieuze 'Climate Change Leader' lijst

Als onderdeel van het 'Asia-Pacific Climate Change Leaders' onderzoek, dat gezamenlijk is uitgevoerd door de Financial Times en Statista, kan NSK, gevestigd in Japan, trots melden dat het is geselecteerd in de top 275 van bedrijven met wereldwijd uitstekende prestaties op milieugebied.

Om deel uit te maken van deze prestigieuze ranglijst moesten bedrijven aanzienlijke vooruitgang tonen bij het verminderen van hun emissie-intensiteit van Scope 1- en Scope 2-broeikasgassen tussen 2016 en 2021. De emissie-intensiteit is de hoeveelheid broeikasgasemissies per netto omzet. NSK kreeg erkenning voor het verminderen van zijn emissie-intensiteit door tal van initiatieven tijdens de evaluatieperiode

De kern van het succes van het bedrijf op het gebied van CO2-reductie is de promotie van ESG (environmental, social and governance) management door de hele NSK groep. Met name werkt het bedrijf aan milieubehoud als onderdeel van uitgebreide milieumaatregelen volgens NSK’s ’Create and Utilise’ aanpak.

‘Utilise’ verwijst daarbij naar het door klanten en eindgebruikers toepassen van NSK producten, dat resulteert in een verminderde uitstoot van broeikasgassen. De kwaliteit en efficiëntie van NSK producten, zoals lagers, kogelomloopspindels en lineaire geleidingen, draagt daarbij rechtstreeks bij tot de vermindering van energieverlies in machines en installaties. ‘Utilise' omvat eveneens strategieën voor klantondersteuning, zoals conditiebewaking en revisie, die helpen bij het verbeteren van de betrouwbaarheid van producten en het besparen van hulpbronnen. Een goed voorbeeld is het opnieuw bewerken van lageroppervlakken, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden.

‘Create’ gaat over het produceren van NSK producten in CO2-neutrale fabrieken. Over de hele wereld versnelt NSK de reductie van de CO2-emissie door de introductie van hoog efficiënte productieapparatuur op veel van zijn bedrijfslocaties. Enkele van de opmerkelijke initiatieven zijn het gebruik van energie-efficiënte airconditioning en verlichting, de installatie van zonnepanelen en het overschakelen op elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. Deze aanpak geldt ook voor de toeleveringsketen van het bedrijf. In Europa, bijvoorbeeld, wordt in 30% van de lagerproductie van NSK gebruik gemaakt van ‘groen’ staal dat is geproduceerd in CO2-neutrale fabrieken. Bovendien heeft 95% van de leveranciers van het bedrijf NSK’s Green Procurement Standard ondertekend en omarmt 'Create' R&D strategieën, waaronder NSK's commitment aan geavanceerde tribologie technologieën die hogere energiebesparingen opleveren.

NSK zal blijven bijdragen aan een duurzame samenleving door gebruik te maken van de technologische mogelijkheden die helpen het milieu te beschermen. Met deze instelling hoopt het bedrijf 50% reductie in Scope 1 en 2 te realiseren in FY2026 (vergeleken met FY2017 niveaus), en Scope 1 en 2 CO2-neutraliteit in FY2035.


NSK toegevoegd aan prestigieuze 'Climate Change Leader' lijst
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers