www.technologieenindustrie.com
europa road

Europa Road: nieuwe vestigingsmanager om de Nederlandse groei te stimuleren

Europa Road in Rotterdam heeft in een spannende tijd van groei Dennis Henderson als nieuwe Sales Branch Manager aangenomen voor het nieuwe bedrijf.

Europa Road: nieuwe vestigingsmanager om de Nederlandse groei te stimuleren

Met een schat aan ervaring en kennis van de lokale markt zal Dennis het bedrijf helpen besturen na de succesvolle lancering in februari van dit jaar.
 
Europa Road maakt deel uit van de ambitieuze onafhankelijke operator Europa Worldwide Group met hoofdkantoor in Groot-Brittannië. Europa Road biedt toonaangevende Europese vrachtdiensten over de weg, en het bedrijf is al aanwezig in België met Europa Road BV. Europa is gelanceerd in Nederland en biedt lokale bedrijven flexibele en probleemloze logistieke opties voor goederen tussen NL en Groot-Brittannië.
 
Vanaf het begin heeft het vijfkoppige team in Rotterdam met succes het klantenbestand uitgebreid en voldaan aan de vraag naar toonaangevende diensten op het gebeid van volledige ladingen, deelladingen en groupage, ondanks de uitdagende economie.
 
Carlo Turner, Non-Network & Continent Director, zegt: “Ons Rotterdamse team heeft de basis gelegd voor een succesvol eerste jaar, waarin goederen naadloos naar Groot-Brittannië kunnen worden vervoerd. Het team ligt voor op de doelstelling en opent onder leiding van Dennis verdere wervingsmogelijkheden in de regio."
 
“Nederland heeft, net als de meeste andere handelslanden, een lichte daling van de export gezien als gevolg van de lagere consumptie van huishoudens. Als gevolg hiervan is de vraag naar de export van grondstoffen afgenomen. Omdat dit een aanzienlijk deel van ons Nederlandse klantenbestand betreft, heeft dit zeker voor uitdagende marktomstandigheden gezorgd.”
 
Dennis werkt sinds augustus 2023 bij Europa en heeft ruim tien jaar in de logistieke sector gewerkt. Hij zegt: “Ik ben er trots op dat ik deze cruciale rol heb gekregen bij Europa Road. De kans om leiding te geven aan de vestiging in Rotterdam is zowel spannend als motiverend, en ik ben vastbesloten om ons verkoopteam naar ongeëvenaarde hoogten te tillen."

“Mijn carrière in de logistiek beslaat meer dan 10 jaar, voornamelijk in luchtvracht en zeevracht, maar met aanzienlijke ervaring in zowel operationele als verkooprollen. Ik heb het beste uit deze ervaringen gehaald en in mijn toolkit geïntegreerd. Mijn visie voor de Rotterdamse vestiging is duidelijk: ik wil het goede voorbeeld geven en een cultuur van uitmuntendheid en groei bevorderen."
 
“Mijn overkoepelende doel is om de Rotterdamse vestiging om te vormen tot één van Europa’s meest succesvolle units, met een team van salesprofessionals van topklasse."
 
De benoeming van Dennis volgt op de lancering van Europa's unieke DDP-service Europa Flow in de Benelux-regio in juli 2023. De service, nu beschikbaar in Nederland, maakt gebruik van DDP-incoterms om douaneaangiften en invoerrechten voorafgaand aan de levering af te handelen, waardoor de complexe administratie wordt vereenvoudigd en de transittijden verbeteren.

Europa Road is een van de eerste partijen die expresdiensten naar het vasteland van Europa opzette en is inmiddels uitgegroeid tot een leider in groupage-, deel- en volladingsvervoer tussen het VK en de EU.
 
Het Rotterdamse team beschikt, samen met de Belgische vestiging van het bedrijf in Oostende, over ruim 400 trailers voor de Benelux-VK-activiteiten, waarmee jaarlijks meer dan 22.000 overtochten over het kanaal worden uitgevoerd.
 
Jack Baxter, Regional Sales Manager voor de Benelux, zegt: “Ondanks een wereldwijde teruggang in de handel blijft Nederland een veelbelovend gebied terwijl de economie blijft groeien. We zijn trots op wat het team in korte tijd heeft bereikt en kijken uit naar weer een jaar vol voorspoed met Dennis aan boord.”
 
Europa Worldwide Group heeft drie divisies – Road, Air & Sea en Warehouse – en een steeds groter wordende mondiale voetafdruk. Het afgelopen jaar is de Groep uitgebreid naar het Midden-Oosten en Azië, met nieuwe vestigingen in Shanghai, Dubai, Delhi en Shenzhen.
 
www.europa-worldwide.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers