www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus Wireless Bolt - apparaten draadloos verbinden

HMS Industrial Networks introduceert de Anybus Wireless Bolt - een draadloos access point speciaal ontworpen voor montage op een machine of schakelkast die zo draadloos verbinding kunnen maken via WLAN, Bluetooth of Bluetooth Low Energy. Dit maakt het mogelijk om apparaten via een gewone tablet of smartphone te configureren of om verbinding te maken met een cloud service, en zo Industrial IoT in de praktijk te brengen.

Anybus Wireless Bolt - apparaten draadloos verbinden
De Anybus Wireless Bolt wordt gemonteerd op een machine of schakelkast (net als een bout) en voorziet deze zo van een robuuste en IP67 klasse draadloze interface. Hij wordt doorgaans gebruikt voor configuratiedoeleinden. Zo maakt de Bolt het mogelijk om je eigen tablet of smartphone naar een machine mee te nemen (Bring Your Own Device) en deze als een HMI te gebruiken. Een ander typische toepassing is het aansluiten van een machine op een cloud service.

De Wireless Bolt kan draadloos communiceren tot op 100 meter afstand via WLAN, Bluetooth of Bluetooth Low Energy. Aan de bedrade kant kan de Anybus Wireless Bolt ofwel serieel (RS232485), dan wel via CAN of Ethernet met apparaten communiceren. Ongeacht de communicatiemethode, heeft hij dezelfde stekkeraansluiting (2x9p-connector) voor zowel voeding als communicatie.

Industriële kwaliteit


"We constateren een gestaag groeiende interesse voor draadloze connectiviteit via onze Anybus Wireless Bridge," vertelt Martin Falkman, Product Manager bij HMS Industrial Networks. "Daarom wilden we machinebouwers een robuuste, draadloze oplossing van industriële kwaliteit bieden voor montage op de machine. Met de Anybus Wireless Bolt stelt HMS klanten op weer een nieuwe manier in staat om IIoT te verwezenlijken met solide en veilige draadloze oplossingen, zodat ze klaar zijn voor de communicatiebehoeften van de toekomst."

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers