www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Plant Modelleer Consortiumvergadering in Tokio trekt record publiek

Meer dan 300 ingenieurs van leidende Japanse bedrijven waren aanwezig bij de PMC-vergadering in Tokio. Het was de eerste vergadering waarbij Japanse ingenieurs direct betrokken werden. Actieve deelnemers waren senior ingenieurs van Toyota, DENSO, Nissan, Hitachi, Fujitsu en andere bedrijven, evenals senior onderzoekers van leidende Japanse universiteiten. De technische nadruk lag op een betere integratie tussen fysisch modelleren en het modelleren op basis van empirische gegevens, ook wel statistisch modelleren genoemd.

Plant Modelleer Consortiumvergadering in Tokio trekt record publiek
Het hoogtepunt van de vergadering was de paneldiscussie waarin Mr. Akira Ohata van Toyota en Dr. Karsten Röpke van IAV te Duitsland het publiek overtuigden van de noodzaak om de vorderingen in fysisch modelleren te integreren met de vorderingen in statistisch modelleren – een aanverwante discipline waarin gegevens uit de echte wereld in modellen worden geïntegreerd om te compenseren voor verschijnselen waarvan de fysica nog niet zo bekend is. De PMC-leden waren van mening dat er voor zeer complexe systemen, zoals een complete motor, een gedetailleerd fysische model in de nabije toekomst berekeningstechnisch gezien onhaalbaar is. Derhalve zou een aanpak waarbij de twee werelden samenkomen een effectieve maatregel zijn voor de middellange termijn. PMC heeft besloten om statistisch modelleren als een essentiële technisch onderdeel van haar activiteiten te beschouwen.

Als antwoord op de terugkoppeling van haar leden heeft PMC onlangs haar focus beperkt tot control plant modelleren– een toepassingsgebied dat sterk op effectief fysisch modelleren leunt en essentieel is voor het succesvol ontwerpen van nieuwe producten. Leden betogen dat een stevige grip op het modelleerproces van de plant essentieel is voor het benutten van de volledige potentie van Modelgebaseerde Ontwikkeling (MBD), een zeer ambitieuze, door de Japanse motorvoertuigensector geleide ontwerpmethode. De vergadering in Tokio leidde tot overeenstemming over de naamsverandering.

Over het Plant Modelleer Consortium
Het door Toyota en Maplesoft opgerichte Plant Modelleer Consortium (PMC) bevordert de ontwikkeling van nieuwe ontwerptechnieken voor de automobielindustrie en aanverwante industrieën. De meeste producenten van gereedschappen voor motorvoertuigen, evenals vooraanstaande technologie- en oplossingleveranciers, leveren hun bijdragen aan het consortium.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers