www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Gebruiksgemak rekensoftware bereikt nieuwe hoogte met Maple 16 Meer dan 4500 toevoegingen en verbeteringen

Maplesoft™ introduceert een belangrijke nieuwe release van haar paradepaardje Maple™, de technische rekensoftware voor wiskundigen, ingenieurs en wetenschappers. Met Maple 16 introduceert Maplesoft nieuwe tools en technieken binnen haar Clickable Math™ collectie en zet zo nieuwe standaards voor gebruiksgemak met rekensoftware en levert bovendien nieuwe, innovatieve manieren om de wiskunde te verkennen.

Gebruiksgemak rekensoftware bereikt nieuwe hoogte met Maple 16  Meer dan 4500 toevoegingen en verbeteringen
In Maple 16 combineren Drag-to-Solve™ en Smart Popups palettes, interactieve assistents, contextgevoelige menu's, tutors en andere Clickable Math tools met een point-and-click interface voor het oplossen, visualiseren en verkennen van wiskundige problemen. Met Drag-to-Solve kunnen gebruikers stapsgewijs vergelijkingen oplossen door aparte termen eenvoudig te verslepen. Ze kunnen ook symbolen nader onderzoeken teneinde het probleem beter te doorgronden en zo de volgende stappen in de oplossing te bepalen. Smart Popups toont voor de gemarkeerde symbolen direct wiskundige identiteiten, plots, factorisaties en meer, en helpt zo de gebruiker bij het kiezen van de volgende te nemen stap.

De interface is maar één van de vele onderdelen van Maple die in Maple 16 zijn verbeterd. Aanzienlijke verbeteringen zijn doorgevoerd in het hele product op het gebied van wiskundige algoritmen, visualisatie, programmeertaal, engineering tools, documentatie, opleidingfuncties, autorisatie tools en meer. Hoogtepunten zijn onder andere:
- Belangrijke verbeteringen bij de visualisatie, inclusief een smart plot view die automatisch scherpstelt op belangrijke punten.
- Aanzienlijk snellere prestaties bij zowel de belangrijkste bewerkingen als de berekeningen van Maple met behulp van multiple cores en multi-threading.
- Wereldwijd toonaangevende algoritmen in differentiaalvergelijkingen en computational physics die door andere softwaresystemen niet te evenaren zijn.
- Meer dan 100 nieuwe Math Apps die inzicht geven in begrippen uit de wiskunde, statistiek, fysica en economie.
- Nieuwe statistische algoritmes en visualisaties.
-Nieuwe functionaliteit die de programmering en applicatieontwikkeling ondersteunt.

"De nieuwe Clickable Math tools in Maple 16 betekenen een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van Maple", zegt dr. Laurent Bernardin, Executive Vice-President en Chief Scientist bij Maplesoft. "Deze release zet een nieuwe standaard op het gebied van gebruiksgemak van rekensoftware en biedt gebruikers alles, van super intuïtieve point-and-click tools tot een zeer geavanceerde programmeertaal, waarmee ze effectief kunnen profiteren van meer dan 5000 wiskundige functies in Maple 16."

Dr. Amir Khajepour, hoogleraar Werktuigbouwkunde en Mechatronica, alsmede Executive Director van WatCAR (Waterloo Centrum voor Automotive Research) is al lange tijd een pleitbezorger van Maple. Hij is enthousiast over de verbeteringen in Maple 16. "Ik gebruik Maple op veel verschillende manieren, van het ontwikkelen van onderdelen van grote projecten, die zware omvangrijke berekeningen vereisen, tot interactieve verkenningen, visualisaties en het schrijven van rapporten. Met de aanzienlijke vooruitgang op het gebied van de math engine, prestaties, interface, programmering en gebieden, heeft Maple 16 mij heel veel te bieden bij al mijn activiteiten."

Maple 16 is beschikbaar in het Engels en Japans, met optionele taalextensies voor Frans, Chinees, Spaans, Koreaans, Grieks, Hongaars, en Braziliaans Portugees.

M16_PressRelease2.jpg: Maple helpt bij het analyseren, verkennen en snel, eenvoudig en nauwkeurig oplossen van wiskundige problemen.

Visualization.jpg: Maple 16 bevat belangrijke visuele verbeteringen die alle 170 verschillende typen 2D en 3D plots en animaties ten goede komen.

ClickableMath.jpg: In Maple 16 worden Smart Popups en Drag-to-Solve™ gecombineerd met andere Clickable Math™ tools voor een volgende fase in het gebruiksgemak van rekensoftware.

PowerfulMath.jpg: De Maple computation engine levert de omvang, diepte en prestaties om elke soort wiskunde aan te kunnen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers