www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Maple 16 breidt compatibiliteit met grote CAD-systemen uit

De onlangs uitgebrachte versie van Maple wordt geleverd met een verbeterde compatibiliteit met de belangrijkste CAD systemen. Maple 16 ondersteunt nu ook Autodesk Inventor® 2012, SolidWorks® 2012 en Siemens NX® 8.

Maple 16 breidt compatibiliteit met grote CAD-systemen uit
CAD-gebruikers kunnen voor het analyseren en optimaliseren van hun ontwerpen profiteren van de rekenkracht Maple. Door het toepassen van Maple worden CAD-gebruikers in staat gesteld om de wiskundige relaties tussen objecten te bepalen en om te bepalen hoe wijzigingen in objecteigenschappen het ontwerp van andere objecten beïnvloeden. Gebruikers kunnen parameters onttrekken aan een CAD-model, deze parameters optimaliseren en het CAD-model direct vanuit de Maple omgeving updaten met de herziene parameterwaarden. Met behulp van de Maple programmeertaal, de ingebouwde API commando’s en de interactieve technische documentomgeving, kunnen gebruikers ook makkelijk toepasbare gespecialiseerde tools creëren voor de herconfiguratie en optimalisatie van componenten, en die delen met andere ingenieurs.

“Door de uitwisseling van informatie tussen CAD-systemen en Maple mogelijk te maken, brengen we onze core technologie bij een breder scala van ingenieurs,” aldus Laurent Bernardin, Executive Vice-President van Maplesoft. “Met 's werelds meest krachtige math engine, live ontwerpdocumentatie, system-level modeling en simulatie, CAD compatibiliteit en codegeneratie, ondersteunen Maplesoft producten zoals Maple en MapleSim alle stadia van de ontwerplevenscyclus.”

Maple kan met behulp van een breed scala aan connectiviteitsmogelijkheden eenvoudig worden geïntegreerd in ontwikkelingsprojecten. Bovendien maken CAD compatibiliteit, functies als external calling, de OpenMaple API, webconnectiviteit, uitgebreide import en export tools en compatibiliteit met andere software, het eenvoudig om Maple naadloos te integreren in bestaande engineering toolchains.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers