www.technologieenindustrie.com
Amiantit

RING VAN PRAAG PROJECT

Amitech Duitsland, onderdeel van de AMIANTIT Groep, heeft een omvangrijk contract toegewezen gekregen voor de levering van ongeveer twintig kilometer FLOWTITE GRP pijpen die gebruikt worden voor het drainagesysteem van de nieuwe ringweg rondom Praag. Deze nieuwe hoofdweg is het belangrijkste project in deze sector, niet alleen in Tsjechië maar in geheel Centraal-Europa. De totale pijpleidinglengte van het project is circa 83 kilometer en bevat, zoals vaak het geval bij moderne infrastructuren, meerdere verhoogde rijwegen (ongeveer éénderde van de gehele lengte).

RING VAN PRAAG PROJECT
Verhoogde rijwegen kennen veel voordelen: er zijn geen kruispunten, het verkeer verplaatst zich sneller en er is de mogelijkheid voor voetgangers en bestuurders om de hoofdweg over te steken. Het drainagesysteem dat voor dit type weg noodzakelijk is, ligt net onder het wegdek. Hiermee liggen de ontwateringspijpen soms op wel twintig tot zestig meter hoogte.
Om dit te realiseren, heeft AMITECH een pijpoplossing van hoge kwaliteit voorgesteld: FLOWTITE GRP (Glass-Fibre Reinforced Plastic) pijpen bieden uitstekende chemische en mechanische eigenschappen en zijn licht in gewicht. Een zes meter lange DN-300 pijp weegt bijvoorbeeld slechts zestig kilogram, waardoor de hanteerbaarheid en hierdoor de installatie veel gemakkelijker wordt.
Het pijpsysteem kan in elkaar worden gezet door gebruik te maken van standaard hijsapparatuur. Voor de bediening is er een relatief kleine groep werkers nodig.
Een ander groot voordeel van GRP pijpen is hun uitstekende weerstand tegen corrosie. Dit is een kritieke parameter: de omgeving rondom een hoofdweg is zeer corrosief door de invloed van uitlaatgassen en ontdooiingsmiddelen.
Daarnaast leiden het gladde binnenoppervlak en de uitmuntende duurzaamheid tot zeer goede stromingskenmerken en lage onderhoudskosten.
De ringweg bestaat uit elf delen, waarvan er vier uit bestaande wegen bestaan. Delen 512, 513 en 514 zullen in 2010 worden afgerond. De realisering van de laatste vier delen volgt in 2014.
De SOKP 514 constructie Lahovice – Slivenec is, met een lengte van 6,3 kilometer, één van de elf delen van dit project. De investeerder van de constructie is Ředitelství silnic a dálnic ČR. De andere leveranciers zijn Sdružení firem Strabag a.s., Hochtief Construction AG en Bögl a Krýsl k.s.
VAO s.r.o., Liberec, is de leverancier van de drainage- en rioolsystemen. De totale kosten van dit deel bedragen 342 miljoen euro.
FLOWTITE GRP pijpen zijn niet alleen voor dit deel gekozen, maar tevens voor andere delen van het project (delen 512, 513). Dit project bevat ongeveer twintig bruggen die met pijpen moeten worden uitgerust, zoals bijvoorbeeld vijftien kilometer aan Flowtite GRP pijpen, met diameters van DN200 millimeter tot DN500 millimeter.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers