www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Maple 13 en MapleSim 2

Maplesoft™ kondigde onlangs nieuwe releases aan van haar kernproducten – MapleSim™, een multifysische modelleer- en simulatietool, en Maple™, de technische berekeningssoftware voor werktuigbouwkundigen, wiskundigen en wetenschappers. De producten zijn gebaseerd op de kerntechnologieën van Maplesoft, inclusief ’s werelds meest geavanceerde symbolische engine en geheel nieuwe fysische modelleertechnieken. Samen leveren zij de allernieuwste tools voor ontwerpen, modelleren, en hoogwaardige simulatie. Deze tools kunnen leiden tot lagere kosten en een vermindering van de productietijd van weken en zelfs maanden.

Maple 13 en MapleSim 2
MapleSim 2 combineert een intuïtieve, fysische modelleeromgeving met krachtige symbolische technieken voor een aanzienlijk vermindering van de tijd en moeite die nodig is om zeer efficiënte modellen te creëren. De nieuwe release introduceert 3D-visualisatie- en animatietools. Deze kunnen multibody modellen gemakkelijk in realistische animaties veranderen, wat weer leidt tot een beter inzicht in het gedrag van het systeem. Het biedt tevens tools voor het beheren van resultaten van meerdere simulaties, en maakt een zeer vervelende en verwarrende taak eenvoudiger om uit te voeren.

De kern van MapleSim bestaat uit de technische berekeningssoftware Maple. Deze software bevat een zeer geavanceerde en symbolische engine, evenals krachtige numerieke oplossingen en een intuïtieve interface voor technische documenten.

Maple 13 levert verbeterde tools voor elke fase van het ontwikkelingsproces, volledig nieuwe 3D-plotfaciliteiten, evenals geheel nieuwe solvers die de grenzen van technische berekeningen verleggen. Het biedt een handig beginpunt voor werktuigbouwkundige berekeningen, met de Maple Portal voor Werktuigbouwkundigen, de point-and-click toegang tot krachtige analyse tools voor besturingssystemen en een uitgebreide CAD-koppeling, waarmee nu ook NX aan de lijst van ondersteunde CAD-systemen is toevoegd. Nieuwe plotfaciliteiten bevatten uitgebreide annotatietools en fly-through animaties, waardoor 3D-plots meer betekenis krijgen en eenvoudiger te interpreteren zijn. Maple 13’s nieuwste solvers brengen werktuigbouwkundigen meer mogelijkheden om problemen op te lossen. Hierbij kan gedacht worden aan baanbrekende technieken voor het vinden van oplossingen voor differentiële vergelijkingen, die buiten het bereik van de standaard methoden liggen.

“Een alsmaar toenemende systeemcomplexiteit maakt modelontwikkeling veel moeilijker en tijdrovender dan voorheen,” vertelt Jim Cooper, directeur en CEO van Maplesoft. “De combinatie van de twee belangrijkste Maplesoft-technologieën biedt een kans voor het moderniseren van het proces. Ook kunnen er aanzienlijke besparingen in zowel de kosten als in tijd worden gerealiseerd, een groot voordeel in deze moeilijke tijden. Dankzij hun sterke symbolische berekeningsmogelijkheden kunnen MapleSim 2 en Maple 13 oplossingen vinden, waar geen enkel ander systeem dat kan. Hierdoor kunnen werktuigbouwkundigen lastigere problemen oplossen, terwijl het tevens leidt tot een betere prestatie.”

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers