www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Redfox, Industriële Ethernet Routing Switch voor extreme omgevingen

Westermo Teleindusti heeft een reeks high performance industriële Ethernet switches met een krachtigere routingfunctionaliteit op de markt gebracht. De RedFox serie is ontwikkeld om kosteneffectieve, veilige en betrouwbare netwerken te bouwen, waarvoor voorheen meerdere verschillende units nodig waren.

Redfox, Industriële Ethernet Routing Switch voor extreme omgevingen
Aanvankelijk ontwikkeld voor specifieke kritieke toepassingen in defensie, rails, ruimtevaart en onderzee sectoren, is deze nieuwe, overal verkrijgbare versie van RedFox gebaseerd op een bewezen ontwerp, welke de gangbare industriële eisen ver overschrijdt. Deze ultrarobuuste en op een DIN rail monteerbare unit heeft een zware aluminium behuizing voor een maximale sterkte en warmteverspreiding, en is bestand tegen extreme elektromagnetische interferentie (300 A/m).

Opgebouwd uit industriële componenten en in staat om bij temperaturen tussen -40 tot +70°C (zonder interne ventilatoren) te functioneren, kent RedFox een MTBF (Mean Time Between Failure) van 600.000 uur. De nieuwe switch voldoet aan de hoogste eisen voor EMC, spoorwegapplicaties, vibratie, vochtigheid, schokken en hoogte. Al deze kenmerken garanderen dat hij in vrijwel alle omgevingen kan worden ingezet.

De reeks biedt een aantal Ethernet interface combinaties, variërend van tien tot achttien 10/100/BaseTX poorten, plus de keuze voor vier SPF Gigabit en vier 1000BaseTX poorten. Om een robuust netwerk te garanderen, ondersteunt RedFox STP (Spanning Tree Protocol) en RSTP (Rapid STP) en beschikt het tevens over de unieke FRNT (Fast Recovery of Network Topology) redundante ring functionaliteit van Westermo. Dit is het snelste op de markt zijnde protocol voor het herconfigureren van een groot netwerk bij lijn- of hardwarestoringen. FRNT kan, ongeacht de netwerkbelasting, in 20 ms een redundant ringnetwerk bestaande uit maximaal 200 switches herconfigureren. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat RedFox switches in veilige kritieke applicaties gebruikt kunnen worden.

RedFox ondersteunt tevens IGMP (Internet Group Management Protocol) snooping, wat filtertechnieken biedt voor het beheren van de gegevensstroom rondom de ring, zodat de bandbreedte wordt geoptimaliseerd. IGMP snooping is ook geïntegreerd in FRNT, wat leidt tot een optimale prestatie, zelfs tijdens een netwerkstoring.

Routing wordt een steeds essentiëlere functie voor het samenvoegen van de infrastructuur en de automatiseringsnetwerken van een fabriek. De statische routing- en firewallfuncties van RedFox maken een eenvoudige splitsing mogelijk om ervoor te zorgen dat de gegevensstroom tussen de netwerken beheerd wordt. Door de uitgebreide VLAN (Virtual LAN) ondersteuning kan het fysiek omgeschakelde netwerk worden onderverdeeld. Dit leidt tot meer veiligheid en een grotere netwerkbandbreedte, evenals tot een verbeterd beheer. VLANs kunnen ook aan bepaalde switchpoorten worden toegewezen. Ze kunnen centraal geconfigureerd worden.

Er zijn meerdere veiligheidslagen beschikbaar, die onmisbaar zijn voor het voorkomen van zowel opzettelijke als onvoorziene netwerkstoringen, waaronder een ingebouwde firewall en een 256 bit AES encryptie op IPSEC VPN-tunnels. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van NAT (Network Address Translation), dan kunnen de IP-adressen van beschermde apparaten verborgen worden in een lokaal en veilig netwerk. RedFox kan ook als VPN-server fungeren, waardoor er IPSec-tunnels tussen gebruikers op afstand en een lokaal en veilig netwerk kunnen worden opgezet. Webconfiguratie pagina’s en SNMP kunnen uitgeschakeld worden en de Command Line Interface (CLI) is beveiligd door het gebruik van SSH (Secure Shell Protocol).

Redfox is zeer gemakkelijk in het gebruik. Een ‘out of the box’ configuratie is niet nodig, waardoor er een eenvoudig netwerk kan worden gecreëerd. Een auto-discovery IP-configuratie tool zorgt ervoor dat het IP-adres, het subnet mask en het gateway adres ingesteld kunnen worden. Een webinterface zorgt ervoor dat configuraties zoals FRNT ring, VLAN of een algemene firewall kunnen worden ingesteld. Geavanceerde configuratie en monitoring kan bereikt worden door SNMP (Simple Network Management Protocol) te gebruiken. De afstemming voor rigoureuze toepassingen, die gebruik maken van de intuïtieve CLI, zorgen ervoor dat er in bedrijf wijzigingen kunnen worden doorgevoerd, zonder de noodzaak voor een herstart.

De geïsoleerde stroomtoevoer van de unit kent een spanningsrange van 16 VDC tot 60 VDC en kan gevoed worden door twee aparte bronnen met verschillende voltages.

www.redfoxindustrial.com
Product Manager
Bo Jansson
Tel +46 16 42 80 15
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers