www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Ethernet-Line Extender levert high-speed netwerkverbindingen via bestaande bekabeling

Een eenvoudig toepasbaar, compact apparaat voor bedrijfskritische spoorweg-, industriële en nutstoepassingen

Ethernet-Line Extender levert high-speed netwerkverbindingen via bestaande bekabeling
Westermo heeft haar reeks Ethernet lijn extenders uitgebreid met de release van een high-speed, compact apparaat dat wat betreft dataoverdracht voldoet aan de toenemende eisen in industriële toepassingen. De DDW-142 is de nieuwste toevoeging aan de Wolverine serie, die SHDSL technologie gebruikt voor een snelle verbinding tussen Ethernet netwerken met behulp van bestaande koperen kabels. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen als nieuwe systemen worden geïnstalleerd waar voorheen glasvezels de enige optie waren.

De DDW-142 is een volledig managed apparaat met Layer 2 switchfunctionaliteit, waarmee effectieve Ethernet netwerken gebouwd kunnen worden over afstanden tot 15 km. Datasnelheden van maximaal 30,4 Mbit/s zijn mogelijk, waardoor het apparaat geschikt is voor het verbinden van complexe netwerken die zijn opgebouwd uit grote aantallen apparaten, waarbij hoge bandbreedtes vereist zijn. Door middel van een ingebouwde 2-poorts 100 Mbit switch kunnen twee Ethernet apparaten worden aangesloten en een RS-232 poort maakt het verder mogelijk dat ook bestaande apparatuur gemakkelijk in het IP-netwerk kan worden opgenomen.

Ter ondersteuning van engineers die de steeds complexer wordende netwerken moeten installeren en onderhouden, is de DDW-142 zodanig ontworpen dat hij uiterst makkelijk is in te stellen, zonder de noodzaak van configuratie voor eenvoudige point-to-point communicatie. Voor omvangrijkere netwerken is een webinterface voorzien en via een CLI is zelfs complexere configuratie mogelijk. De Wolverine serie wordt eveneens geleverd met een unieke kabelafstand calculator. Die maakt gebruik van gegevens van praktijktoepassingen, zodat installateurs de snelheid en bereikbare afstanden kunnen berekenen aan de hand van verschillende typen kabels. Eenmaal geïnstalleerd, zorgen de SHDSL diagnostische en beheerfuncties voor de indicatie van lijndegradatie en maken daarmee planmatig onderhoud mogelijk. Mocht onderhoud nodig zijn, dan zorgt een back-up en restore faciliteit ervoor dat configuraties snel kunnen worden gedownload vanaf een USB-stick.

De DDW-142 is ontworpen voor gebruik in ruwe omgevingen en in bedrijfskritische spoorweg- of nutstoepassingen waar apparaatstoringen kunnen leiden tot aanzienlijke kosten. De robuuste en zeer compacte unit werkt bij extreme temperaturen (-40 tot +70°C) en bij hoge EMC- en trillingniveaus. Complete galvanische scheiding en tijdelijke bescherming van de elektronica dragen bij tot een MTBF van 437.000 uur en garanderen zo een hoge bedrijfszekerheid en een lange levensduur.

Het WeOS besturingssysteem van Westermo biedt een uitgebreid pakket van IP-netwerk standaards, waarmee veerkrachtige en flexibele netwerken kunnen worden gebouwd. Ontwikkeld om crossplatform en toekomstbestendige oplossingen mogelijk te maken, biedt WeOS een uniek beveiligingsniveau en zorgt er tevens voor dat de DDW-142 onderdeel kan vormen van een point-to-point, multi-drop of grootschalig ringnetwerk. In het geval van link- of hardwarefalen is de unieke FRNT Westermo technologie in staat om een groot netwerk opnieuw te configureren.

De DDW-142 is transparant voor multicast addressing, faciliteert VPN (Virtual Private Network) doorvoer voor IPSec (Internet Protocol Security) en kan worden toegepast met protocollen als Modbus/TCP en Profinet I/O. De DDW-142 beschikt verder over een Link Fault Forward (LFF) functionaliteit, waarbij de Ethernet aansluitstatus tussen twee units wordt verzonden via de SHDSL link.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers