www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Westermo switches leveren betrouwbare Power-over-Ethernet netwerken voor on-board spoorwegtoepassingen

De EN 50155 goedgekeurde Power-over-Ethernet switches leveren zeer betrouwbare communicatienetwerken

Westermo switches leveren betrouwbare Power-over-Ethernet netwerken voor on-board spoorwegtoepassingen

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar communicatienetwerken aan boord van rollend spoorwegmaterieel, introduceert Westermo twee compacte en robuuste Power-over-Ethernet (PoE) switches die communicatie met bijvoorbeeld camera's, LCD schermen en draadloze LAN access points ondersteunen. De apparaten versterken verder het innovatieve Westermo IP Train concept, dat een complete Ethernet switch- en routingoplossing biedt voor een robuuste netwerk infrastructuur voor het ontwerpen van intelligente netwerken aan boord van treinen en ander rollend materieel.

De Viper-112-P8 en Viper-212-P8 twaalfpoorts (8 PoE en 4 standaard Ethernet) managed switches, ondersteunen de IEEE 802.3at `plug-and-play' PoE communicatiestandaard. Met PoE kan zowel stroom als data worden verzonden via een enkele multi-core kabel, waardoor de totale bekabeling wordt gereduceerd en sneller installatie mogelijk wordt. De Viper switches leveren maximaal 66W aan vermogen over hun 8 PoE poorten. De Viper isoleert de direct aan te sluiten aan de boordspanning van de aangesloten apparaten teneinde deze te beschermen tegen stroompieken. Energiedistributie wordt beheerd met poorten die zijn 'afgesteld' op maximale distributie-efficiëntie.

Speciaal ontworpen om te voldoen aan alle eisen van de on-board spoorvoertuigenmarkt, leveren de Viper switches hogere niveaus van betrouwbaarheid en een vereenvoudigd netwerkontwerp, installatie en onderhoud. On-board toepassingen in rollend materieel vormen één van de meest veeleisende omgevingen voor een elektronisch apparaat. De Viper serie gaat qua ontwerp en productie verder dan de eisen die de EN 50155 on-board spoorwegnorm stelt aan elektronische apparatuur, eisen die niet alleen EMC betreffen, maar eveneens schokken, trillingen, een uitgebreid temperatuurbereik en vochtigheid. De switches zijn tevens ontworpen om de hoogste ‘mean time between failure’ van maximaal 448 000 uur (MIL-C217F2) te realiseren, waarmee de extreme langetermijn- en betrouwbare werking in het veld wordt gegarandeerd, waar binnen de spoorwegindustrie van wordt uitgegaan.

Het WeOS besturingssysteem van de Viper switches biedt een uitgebreid pakket IP netwerknormen, waardoor veerkrachtige en flexibele netwerken kunnen worden ontworpen. Het besturingssysteem is in staat om alle positieveranderingen van treinstellen te detecteren, alsmede rotaties en uitbreidingen, en vervolgens voor dergelijke veranderingen in het netwerk te compenseren zonder dat handmatige herconfiguratie nodig is. Om installatie en onderhoud te vereenvoudigen, kunnen de Viper switches en alle aangesloten apparatuur worden geconfigureerd met identieke IP adressen in elk rijtuig. Dit vereenvoudigt het algemene IP plan en standaardiseert configuraties.

De Viper-212-P8 switch biedt extra routingmogelijkheden voor de aansluiting van subnetwerken en voor verhoogde totale netwerkprestaties. Het WeOS besturingssysteem is tevens in staat om evenwicht in het dataverkeer over het netwerk te brengen, teneinde een maximale doorvoer en stabiliteit te behouden. De toename van dataverkeer als gevolg van nieuwe camera's of videostreaming heeft dan ook geen invloed op de stabiliteit van het totale netwerk. In geval van een link- of hardwarestoring zorgt de unieke FRNT technologie van Westermo ervoor dat een groot netwerk binnen 20 ms opnieuw wordt geconfigureerd.

De Viper is uitgerust met M12 connectoren die zijn geïntegreerd in de behuizing om afmetingen te reduceren en verder ter bescherming dienen tegen trillingen. Met een ultrarobuust ontwerp, afgedicht volgens IP65 en bestand tegen trillingen volgens militaire normen, zijn deze units ideaal voor situaties waarin mechanische belastingen, vocht, condensatie, vuil of continue trillingen (zoals geproduceerd door een motor) een negatieve invloed kunnen hebben op het functioneren van standaard switches. Een uniek Gore-Tex® membraan wordt toegepast om condensatie te voorkomen als gevolg van normale klimatologische dag/nacht ritmes. De Viper is verder zeer compact en ultradun, waardoor installatie in de beperkte ruimte van treinstelpanelen probleemloos is.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers