www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Gigabit Ethernet switches met nieuwe M12-Gigabit standaard beantwoorden aan toenemende vraag naar betrouwbare hogesnelheid communicatienetwerken aan boord van railvoertuigen en openbaar vervoer

De managed Ethernet en Power-over-Ethernet switches garanderen zeer betrouwbare communicatienetwerken en zijn alle ontworpen en extern gekeurd naar EN50155/EN50121 normen.

Gigabit Ethernet switches met nieuwe M12-Gigabit standaard beantwoorden aan toenemende vraag naar betrouwbare hogesnelheid communicatienetwerken aan boord van railvoertuigen en openbaar vervoer
Westermo heeft tevens de Viper serie van compacte, managed Ethernet switches uitgebreid met de introductie van vier nieuwe twaalfpoort apparaten die zijn ontworpen om gigabit consist netwerken te vormen. De Ethernet en Power-over-Ethernet (PoE) apparaten beantwoorden aan de groeiende vraag naar communicatienetwerken met hogere datasnelheden aan boord van rollend spoorwegmaterieel ter ondersteuning van video, LCD's en draadloze LAN access points. De nieuwe apparaten maken deel uit van het innovatieve IP Train concept van Westermo dat een complete Ethernet switch en routing oplossing biedt voor het bouwen van een robuuste netwerk infrastructuur voor het ontwerp van intelligente treinen.

Met de introductie van Gigabit modellen bestaat de Viper-12 serie uit negen compacte 12-poorts modellen, waarbij gekozen kan worden uit layer2- of layer3 versie, 8 poorten met PoE, 3 poorten Gigabit en alle combinaties hiervan.

De Viper-112-T3-P8 heeft drie Gigabit poorten en acht Power-over-Ethernet poorten die voldoen aan de IEEE 802.3at `plug-and-play' PoE communicatiestandaard. Met PoE kan zowel voeding als data worden verzonden over een 4 aderige kabel, hetgeen vooral handig is voor cameratoepassingen, waarbij de complete bekabeling wordt gereduceerd en snellere installatie mogelijk is.

De Viper 212-T3G-P8 biedt dezelfde poortconfiguratie, maar breidt de functionaliteit uit met routerigsmogelijkheden. De Viper PoE switches leveren tot 66 W aan energie over hun acht PoE poorten en isoleren de ingaande DC spanning van de aangesloten apparaten, teneinde ze te beschermen tegen spanningspieken. Energiedistributie wordt beheerd met poorten die zijn `getuned´ op een zo efficiënt mogelijke distributie en informatie over PoE verbruik terugkoppelen naar het NMS systeem. Als enige in zijn soort heeft de Viper een voeding die geheel galvanisch gescheiden volgens zowel EN50155 als 802.3af/at normen en direct aangesloten kan worden op boordspanning van 34 - 154 VDC zonder tussenkomst van additionele DC/DC converters. Deze reductie van componenten gecombineerd met de hoge MTBF heeft dit een buitengewoon gunstig effect op alle drie dimensies van de RAM cijfers van het hele systeem.

Speciaal ontworpen voor de creatie van zeer robuuste netwerken en lange termijn werking in het veld, overstijgt de Viper range de EN 50155 Europese spoorweg norm voor elektronische apparatuur, die niet alleen EMC eisen omvat, maar eveneens beantwoord aan de eisen op het gebied van trillingen, isolatie en transient protectie. Ook zijn additionele eisen die in Nederland gelden voor EMC compatibiliteit van elektronica in rollend materieel vanaf de beginfase meegenomen door onze R&D ontwerpers. Waterdichtheid tot op IP65 niveau is een bewuste keuze, waarbij het product 'ademt' door een Gore-Tex membraam teneinde interne condensvorming tijdens natte dagen te voorkomen.

Behalve het hoge betrouwbaarheidsniveau, bieden de switches unieke functionaliteit die de creatie, de installatie en het onderhoud van netwerken vereenvoudigt. Het WeOS besturingssysteem van de Viper switches biedt een uitgebreide reeks IP netwerk normen, waarmee flexibele netwerken kunnen worden gebouwd. Het besturingssysteem is in staat om alle positieveranderingen van treinstellen, rotaties en uitbereidingen te detecteren, en vervolgens dergelijke veranderingen in het netwerk te compenseren zonder handmatige herconfiguratie. Om installatie en onderhoud te vergemakkelijken, kunnen de Viper switches en alle aansluitapparatuur met identieke IP-adressen in elk rijtuig worden geconfigureerd. Dit vereenvoudigt het totale IP plan en standaardiseert configuraties. Statische en dynamische routering tussen de verschillende subnetten maakt het mogelijk diensten elk op hun eigen manier te propageren en prioritiseren.

Groeiend dataverkeer van nieuwe camera's of videostream zal daarom geen invloed hebben op de stabiliteit van het gehele netwerk. In het geval van een link- of hardwarestoring kan met de unieke FRNT technologie van Westermo een groot netwerk in 20 ms opnieuw worden geconfigureerd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers