www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Wolverine 200-serie krijgt Class 1, Division 2 goedkeuring

Drie modellen in de populaire Wolverine Ethernet Extender serie van Westermo zijn uitgebreid met de Class 1, Division 2 goedkeuring. Hiermee kan de Wolverine serie worden geïnstalleerd in gevaarlijke of potentieel explosieve omgevingen die ontbrandbare dampen en gassen bevatten.

Wolverine 200-serie krijgt Class 1, Division 2 goedkeuring
Class 1 Division 2 is een locatie waar licht ontvlambare vloeistoffen en gassen worden verwerkt onder afgesloten omstandigheden, zodat ontbrandbare concentraties van deze stoffen niet kunnen ontstaan onder normale werkomstandigheden. Het is moeilijk om de Class 1 Division 2 status te bereiken en de units zijn ook uitgebreid uitgetest door een third-party testinstantie, waarbij de Wolverine serie bleek te voldoen aan US eisen voor ‘hazardous areaclassification’.

Met deze goedkeuring kunnen de units worden toegepast in een bredere range toepassingen en omgevingen die voorkomen in industrieën als olie en gas, petrochemie, procesindustrie, metaalproductie alsmede verschillende andere industrieën waar onder zware omstandigheden wordt gewerkt.

De Wolverine is verder ATEX goedgekeurd volgens II 3G EEx nA IIT5 dat het Europese equivalent is van Class 1, Div 2. Dit betekent dat de DDW’s zijn goedgekeurd voor toepassingen in explosieve omgevingen in praktisch de hele wereld.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers