www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

MapleSim 4 en Maple 14

MaplesoftTM kondigt de gecombineerde release aan van MapleSim 4, het high-performance, physical modelling en simulatie tool, en Maple 14, de technische rekensoftware voor ingenieurs, wiskundigen en wetenschappers. MapleSim 4 introduceert een nieuwe 3D ontwerpvoorziening en een flexibel test managementtool terwijl Maple 14 is uitgerust met nieuwe control system ontwerptools, linearisatie tools en nieuwe solvers.

MapleSim 4 en Maple 14
MapleSim 4 introduceert een nieuwe 3D ontwerpvoorziening die ingenieurs veel tijd kan besparen bij het ontwikkelen van multibody modellen. MapleSim levert directe, realistische feedback van multibody systemen door dynamische rendering van het model terwijl het wordt gebouwd. Bovendien maakt de 3D ontwerpomgeving het ingenieurs mogelijk om multibody componenten direct in de 3D workspace toe te voegen en te manipuleren. Andere nieuwe features omvatten test management tools, waarmee op eenvoudige wijze nieuwe tests aan eerdere simulatie resultaten kunnen worden toegevoegd, zonder de simulatie te hoeven overdoen; een nieuwe semi-stiff solver die goede resultaten levert voor stijve systemen zonder de extra overheadkosten van een echte stiff solver, alsmede nieuwe en verbeterde analyse tools, waaronder tools voor het werken met multibody vergelijkingen. Anders dan bij andere physical modeling tools is MapleSim gebouwd op een fundament van symbolische computerrekentechnologie die alle complexe wiskunde efficiënt beheerst die bij het ontwikkelen van engineering-systeemmodellen komt kijken.

Maple 14 bevat diepgaande en uitgebreide wiskunde voor engineering toepassingen, inclusief nieuwe ontwerptools voor regelsystemen, linearisatie tools en nieuwe solvers die ingenieurs in staat stellen geavanceerde technieken toe te passen om ontwerpproblemen de baas te worden. Verbeterde performance zorgt ervoor dat oplossingen zelfs sneller gevonden kunnen worden en dat omvangrijkere problemen kunnen worden getackeld. Nieuwe tools en voorzieningen verbeteren de werkomgeving, inclusief uitgebreide connectiviteit met MATLAB® door de integratie van de Maple Toolbox voor MATLAB® direct in Maple 14, alsmede verbeterde zoekmogelijkheden voor het hulpsysteem.

Sim 4 mainscreen jpeg: MapleSim is een drag-and-drop physical modeling tool dat gebruik maakt van geavanceerde symbolische rekentechnieken om high-performance simulatiemodellen van multi-domain systemen te produceren.

MapleSim4_3D image.jpeg: MapleSim 4 omvat een nieuwe 3D ontwerpomgeving voor het creëren en visualiseren van multibody modellen, zoals dit gedetailleerde ophanging- en remsysteem.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers