www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

MapleSim 4.5 biedt Modelica® importmogelijkheden en een verbeterde simulatie-engine

Modellen met discrete events kunnen meer dan 100 keer sneller draaien in MapleSim 4.5. De nieuwste versie bevat verbeterde ondersteuning voor Modelica®, een open standaard voor het beschrijven van fysische modellen en onderdelen, die de basis vormt van veel componenten in MapleSim. Met MapleSim 4.5 krijgen engineers nu toegang tot nieuwe collecties onderdelen met behulp van de Modelica importfunctie, met inbegrip van third-party Modelica bibliotheken en hun eigen custom Modelica componenten in hun MapleSim modellen.

MapleSim 4.5 biedt Modelica® importmogelijkheden en een verbeterde simulatie-engine
MapleSim is een geavanceerd engineering softwaretool voor ontwerp, modellering en high-performance simulatie, inclusief real-time en hardware-in-the-loop toepassingen. In tegenstelling tot traditionele, numerieke modeling tools, biedt de unieke symbolische benadering van MapleSim toegang tot de modelvergelijkingen.

Met MapleSim 4.5 kunnen bibliotheken, componenten en modellen gebaseerd op de elektrische, 1-D mechanische signalen en thermische warmtestroomdomeinen van de Modelica 3.1 Standard Library eenvoudig worden geïmporteerd in MapleSim en worden samengevoegd met standaard MapleSim componenten en modellen. Andere verbeteringen zijn de mogelijkheid om oudere MapleSim modellen te converteren om zo Modelica 3.1, de nieuwste versie van de Modelica Standard Library, te kunnen gebruiken, zodat ook deze modellen kunnen profiteren van de nieuwste verbeteringen.

MapleSim 4.5 omvat voorts een verbeterde simulatie engine die eenvoudig continue modellen met discrete events kan simuleren. De verbeterde engine behandelt een veel grotere klasse van deze systemen dan eerdere versies en levert aanzienlijke prestatieverbeteringen voor bestaande hybride discrete/continue modellen. Met de verbeterde engine kan MapleSim nu modellen aan die honderden events omvatten. Modellen met discrete events zullen vaak 10 keer sneller draaien dan in MapleSim 4, bij sommige modellen meer dan 100 keer sneller. De verbeterde simulatie engine zorgt tevens voor kortere formuleringstijden voor grote continue modellen en bekort daarmee de tijd die de engine nodig heeft om het model gereed te maken voor simulatie.

"Met de uitgebreide ondersteuning voor Modelica in MapleSim 4.5 en de grotere capaciteit om continue systemen te modelleren met discrete events, kunnen engineers en onderzoekers de tijdbesparende technieken van MapleSim toepassen voor nog meer ontwerpproblemen, terwijl de docenten een nog breder scala van realistische voorbeelden bij hun studenten kunnen introduceren," zegt Dr Laurent Bernardin, Chief Scientist en Executive Vice President van Research en Development bij Maplesoft. "MapleSim helpt engineers effectief om te gaan met de steeds complexere ontwerpen die bij geavanceerde engineeringprojecten voorkomen en helpt studenten zich voor te bereiden om deze uitdagingen aan te kunnen."

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers