www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Westermo’s industriële Ethernet switch vermindert de spanning voor ABB Force Measurement

ABB FM (Force Measurement) gebruikt Westermo™’s Redfox industriële Ethernet switch in zijn nieuwste versie van het Stressometer systeem voor meting en besturing van walserijen. De implementatie van het apparaat van Redfox Industrial heeft bijgedragen aan het verminderen van het aantal benodigde datacommunicatieproducten van zes tot één, waardoor het systeem eenvoudiger is geworden en de kosten zijn verlaagd.

Westermo’s industriële Ethernet switch vermindert de spanning voor ABB Force Measurement
ABB FM is wereldwijd een toonaangevende leverancier van besturingssystemen voor walserijen. Het Stressometer systeem van het bedrijf dat is opgebouwd uit verschillende meet- en besturingsinstrumenten, optimaliseert het proces voor de productie van de hoogste kwaliteit walsproducten. Bij het implementeren van een eerdere versie van het Stressometer systeem, diende het walserij besturingsnetwerk vaak met maximaal zes verschillende netwerkapparaten te worden uitgerust. Dit betrof schakelaars, routers, convertors en firewalls die steevast door verschillende fabrikanten werden geleverd. Dit kon leiden tot compatibiliteitsproblemen en een gebrek aan kritische netwerkfuncties, zoals beveiligde VPN’s en een scheiding van netwerken. Het leidde tevens tot problemen bij het installeren en onderhouden van deze complexe netwerken. Het grotere aantal producten dat moest worden geconfigureerd, zorgde ervoor dat het langer duurde om deze te installeren en vereiste een hoger kennisniveau van netwerken. De noodzaak om meerdere producten te gebruiken leidde tevens tot een overbelaste schakelkast, die daardoor moest worden gekoeld. Dit leidde weer tot extra onderhoud door slijtage van de ventilatoren.

De netwerkoplossing voor Stressometer is nu gebaseerd op een enkele RedFox Industrial 18-poort layer 3 switch, die draait op het Westermo's WeOS besturingssysteem. Het WeOS besturingssysteem is ontwikkeld door Westermo voor layer 2 en layer 3 functionaliteit, hetgeen betekent dat het RedFox Industrial apparaat zowel als switch als als router kan worden gebruikt. Het WeOS besturingssysteem kan eveneens complexe netwerkfuncties beheren, waaronder geavanceerde beveiliging. Zo kan elke poort worden geconfigureerd met individuele firewall regels en is er ondersteuning voor versleutelde VPN tunnels, zodat veilige internetconnectie mogelijk is. Deze nieuwe functies van Redfox Industrial zorgen ervoor dat het Stressometer systeem met een enkel netwerkapparaat meerdere data communicatienetwerken aan kan.

"We leveren deze nieuwste versie van het Stressometer systeem inclusief het RedFox Industrial apparaat sinds 2010 en we hebben geen enkel probleem gehad met de datacommunicatie," zegt Christer Gustafsson, Data Communications Manager bij ABB FM. "Toen ons systeem werd geüpgraded wilden we een meer geïntegreerde netwerkoplossing. Het Westermo apparaat helpt dit te realiseren door het vermijden van compatibiliteitsproblemen tussen producten van verschillende fabrikanten. Hierdoor is het systeem nu makkelijker te installeren en te onderhouden en zijn de leveringskosten lager.”

Met het WeOS besturingssysteem van RedFox Industrial kan het communicatienetwerk worden onderverdeeld in drie Virtual VLAN's: Een beschermd VLAN, dat alle meet- en controle-instrumenten verbindt, waarbij gebruik wordt gemaakt van een versleutelde VPN-tunnel die niet toegankelijk is voor de opdrachtgever. Een tweede VLAN dat wordt aangesloten op de besturingscomputer van de walserij en een derde dat wordt aangesloten op het kantoornetwerk van de fabriek. Dit biedt een link naar het internet en zorgt ervoor dat het systeem op een veilige manier kan worden gecontroleerd van buiten het industriële netwerk.

De nieuwe netwerkoplossing voor het Stressometer systeem wordt geconfigureerd geleverd en de installatie is net zo eenvoudig als het inpluggen van een paar kabels. Eenmaal op zijn plaats, is het vrijwel onderhoudsvrij. Als het Stressometer systeem updates of onderhoud vereist, kan ABB FM zich eenvoudig toegang via internet tot het beschermde deel van het netwerk verschaffen via de versleutelde VPN-tunnel. Hoewel het systeem vooraf is geconfigureerd is het toch zeer flexibel. Als er apparatuur moet worden aangesloten of verplaatst kunnen Network Address Translation (NAT) regels kunnen worden toegepast zonder dat de oorspronkelijke configuratie wordt beïnvloed.

De ABB Stressometer systemen worden geïnstalleerd in ruwe industriële omgevingen. Westermo's RedFox Industrial switch is speciaal ontworpen voor dergelijke toepassingen en werkt in omgevingen met hoge niveaus van elektromagnetische interferentie en bij extreme temperaturen tussen -40 tot +70 graden Celsius.

"We hebben veel verschillende industriële datacommunicatieproducten van verschillende leveranciers geprobeerd, maar geen enkele voldeed aan onze hoge eisen. De nieuwe oplossing, met daarin het apparaat van Westermo, werkt erg goed en behoeft zeer weinig technische ondersteuning", concludeert Gustafsson.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers