www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Volgende generatie Westermo Ethernet switches verbetert betrouwbaarheid van onboard spoorweg communicatienetwerk

Compact, robuust en betrouwbaar: de EN 50155 goedgekeurde industriële Ethernet switches vereenvoudigen communicatietoepassingen aan boord.

Volgende generatie Westermo Ethernet switches verbetert betrouwbaarheid van onboard spoorweg communicatienetwerk
Om te voldoen aan de groeiende vraag naar betrouwbare onboard spoorwegcommunicatienetwerken, introduceert Westermo een nieuwe generatie industriële Ethernet switches, waarmee zeer robuuste netwerken kunnen worden gerealiseerd, en die langdurig in het veld kunnen worden gebruikt. Speciaal ontworpen toepassingen aan boord rond het »Westermo IP trein concept», bieden de nieuwe Viper-212, Viper-112 en de Viper 012 twaalfpoort switches een complete oplossing voor regelsystemen aan boord, resulterend in verbeterde betrouwbaarheidniveaus en eenvoudiger netwerkontwerp, installatie en onderhoud.

Het Westermo IP trein concept levert een complete EN50155 Ethernet switch- en routingoplossing met een zeer betrouwbare netwerk backbone voor het ontwerpen van intelligente treinen. Dit concept is ontwikkeld als antwoord op de vele unieke eisen van de spoorwegindustrie, die kunnen worden ingelost met behulp van een door het Westermo Operating System – WeOS, geleverd pakket IP-protocollen. Toepassingen aan boord van rollend materieel zijn de zwaarste omgevingen voor elk elektronisch apparaat.

De Viper serie overstijgt de EN 50155 spoorweg norm voor elektronische apparatuur, niet alleen wat betreft EMC eisen, maar eveneens wat betreft schokken, trillingen, een uitgebreid temperatuurbereik en vochtigheid. De switches zijn voorts ontworpen om de hoogste ‘mean time between failure’ van maximaal 900.000 uur te realiseren, waarmee de extreme langetermijn en betrouwbare werking in het veld die door de spoorwegindustrie wordt geëist, wordt gegarandeerd.

De Viper 212 is een managed layer 3 routing switch, de Viper 112 biedt managed layer 2 switchfunctionaliteit en de Viper 012 is een unmanaged oplossing. Met deze verschillende niveaus van softwarefunctionaliteit kunnen gebruikers het meest geschikte functionaliteitniveau voor hun netwerk selecteren, terwijl ze nog steeds de beschikking hebben over hardware die voldoet aan de zwaarste milieu-uitdagingen. De nieuwe Viper serie bevat M12 connectoren waarvan het schroefdraad is geïntegreerd in de behuizing om de afmetingen te reduceren en tevens bescherming te bieden tegen trillingen. Met een zeer robuust ontwerp, conform IP65 en trillingbestendig volgens militaire standaarden, zijn deze units ideaal voor situaties waar mechanische belasting, vocht, condensatie, vuil of continue trillingen (zoals geproduceerd door een motor), een negatieve invloed kunnen hebben op het functioneren van de standaard Ethernet-switches. Een uniek Gore-Tex membraan wordt gebruikt om te voorkomen dat condensatie plaatsvindt tijdens het normale dag/nacht ritme. De Viper-212 is voorts zeer compact en zeer dun, waardoor installatie mogelijk wordt in de kleine ruimtes in en tussen de treincoupés.

Het WeOS besturingssysteem van de Viper en de RedFox switches is in staat om te zorgen voor gecontroleerd dataverkeer op het netwerk teneinde een maximale doorstroming en stabiliteit te handhaven. Acuut toegenomen aanbod van nieuwe camera's of videostream zal dan ook geen invloed hebben op de stabiliteit van het gehele netwerk. In geval van een link- of een hardwarestoring kan de unieke FRNT technologie van Westermo een groot netwerk in 20ms reconfigureren. Voor een eenvoudige configuratie zijn de Ethernet switches veilig toegankelijk vanaf elke plek in het netwerk, dan wel rechtstreeks via een console poort op de Viper schakelaar of een Ethernet poort op de RedFox switch. Van de configuratie kan een back-up worden gemaakt die binnen enkele seconden wordt opgeslagen op een speciale M12 USB memory stick. Een makkelijk toe te passen, beveiligde webconfiguratie interface vereenvoudigt het opzetten van een redundant ringnetwerk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers