www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Maple door Rotalink ingezet voor ontwerp van micromotor

ROTALINK is voor de simulatie en het ontwerp van een nieuw product voor haar AC-miniatuurmotor reeks in zee gegaan met Maple. Maple is de symbolische wiskundige software voor technische toepassingen van de Canadese ontwikkelaar Maplesoft. Het draagt bij aan de reductie van time-to-market en van de ontwikkelingskosten van het product.

Maple door Rotalink ingezet voor ontwerp van micromotor
Het Britse Rotalink is een bedrijf met 70 medewerkers en ontwikkelt en produceert een uitgebreide reeks miniatuur vermogens- en transmissieproducten, zoals motoren, versnellingsbakken en besturingselektronica. De reeks bevat spleetpool-, unidirectionele- of omkeerbare AC-motoren, permanente of hybride stappenmotoren en DC-motoren met koolborstels, waarbij de koppels variëren van 0,01 tot 10 Nm. Applicaties zijn bijvoorbeeld automatische verkoopautomaten, peristaltische pompen en kopieermachines. Rotalink onderscheidt zich door een uitgebreide reeks van marktgeoriënteerde producten, evenals door hoogstaand onderzoek en de ontwikkeling van investeringen. Het bedrijf wordt ondersteund door component sourcing strategieën, welke de kosten verlagen.

De conventionele manier om motoren te testen is door het bouwen van fysieke prototypen en de analyse van hun prestatie. Samen met Maple kan Rotalink nu de werking van de motor tijdens de ontwerpfase geheel simuleren. “De wiskundige differentiaalvergelijkingen voor de beweging van de motor zijn zeer complex. Ze zijn gebaseerd op de rotorinertie, de fluxverbinding (een essentiële vergelijking met derde harmonische), het restkoppel (essentieel met de tweede harmonische) en het toegepaste voltage, met grootte en fase”, legt John Lines, Technisch Manager bij Rotalink uit.

Het volledige simulatiemodel van een nieuwe AC-motor speciaal voor peristaltische pompen werd binnen enkele dagen geïmplementeerd. “We profiteren van de goede technische service van personen zoals Dr. Samir Khan van Adept Scientific, de verkoper van Maple in het Verenigd Koninkrijk," voegt Lines toe. "Dr. Khan en anderen hebben ons ondersteund met een effectief gebruik van het oplossingscommando in Maple, welke automatisch het juiste algoritme kiest voor het oplossen van differentiaalvergelijkingen voor numerieke of symbolische oplossingen.” De plotmogelijkheden van de software maken het voor Rotalink-teams mogelijk om het gedrag van de nieuwe motor dynamisch te analyseren.

“De oplossingsmogelijkheden van Maple voor differentiaalvergelijking zijn de meest geavanceerde op de markt. De oplossingsfuncties richten zich specifiek op toepassingen zoals elektrische motoren, elektronica of mechanische systemen”, stelt Dr. Samir Khan.

Rotalink hoopt dat door het gebruik van Maple het in de meeste gevallen niet langer noodzakelijk zal zijn om prototypen te bouwen. Verder kan het gebruik leiden tot een vermindering in de ontwikkelingskosten en bijdragen aan de doelstelling van het bedrijf om de meeste miniatuur vermogens- en transmissieoplossingen zo kosteneffectief mogelijk te produceren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers